Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune: CE a validat Acordul de Parteneriat 2014-2020 cu Romania

de Ilinca Dobrescu 06 Aug. 2014 2797
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene a fost dat publicitatii comunicat de presa care anunta validarea Acordului de Parteneriat 2014-2020 cu Romania.

In cadrul documentului se precizeaza modul in care fondurile europene vor fi alocate si utilizate, in viitoarea perioada de programare.

“Romania are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmand a fi publicata in zilele urmatoare. In urma acestei validari, devine de necontestat faptul ca documentul trimis de Romania raspunde exigentelor Comisiei. Va reamintesc, tara noastra a inceput inca din primavara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, in cadrul dialogului informal. De atunci si pana recent am avut in continuu negocieri cu reprezentantii Comisiei pentru a obtine o strategie cat mai buna de folosire a banilor europeni pentru romani si pentru Romania! Procesul de validare a Acordului de Parteneriat ar fi putut fi mult mai facil daca unii dintre romani, in special cei care fac parte din PDL si PNL, dar si altii, nu ar fi luptat impotriva intereselor nationale, impotriva romanilor, exact asa cum au facut si in perioada 2009 – 2011, perioada cea mai neagra din istoria absorbtiei fondurilor europene. Sper ca toti cei care ne-au criticat in trecut pe marginea acestui document sa constientizeze interesul national al Romaniei si in perioada urmatoare sa lupte cot la cot cu actuala guvernare pentru ca tara noastra sa beneficieze cat mai repede de suma alocata pentru viitoarea perioada de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Amintim faptul ca in intervalul 2014-2020, Romania beneficiaza de fonduri europene in cuantum de 43 de miliarde de euro. Din aceasta suma, mai mult de 22 de miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune.

43 de miliarde de euro este suma totala a fondurilor europene de care Romania beneficiaza pentru intervalul 2014 – 2020. Din aceasta suma, mai mult de 22 de miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune.
 
Amintim faptul ca pentru Programul Operational Infrastructura Mare este alocata suma de 9,41 de miliarde de euro. 6,7 miliarde de euro sunt alocate pentru Programul Operational Regional si 4,11 miliarde de euro pentru  Programul Operational Capital Uman.
 
Suma de 1,32 de miliarde de euro este alocata pentru Programul Operational Competitivitate si 0,55 miliarde de euro este suma alocata pentru Programul Opearational Capacitate Administrativa. Pentru Programul Operational Asistenta Tehnica este alocata suma de 0,21 miliarde de euro iar suma de 0,45 de miliarde de  euro revine Programelor de cooperare transfrontaliera.
 


sursa: Ministerul Fondurilor Europene



Tags: fonduri europenefonduri europene 2014fonduri europene 2014-2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sfaturi de la experti in fonduri europene

de Idei de afaceri
28 Nov 2023
Zi de zi auzi la stiri sau citesti articole despre fonduri europene, ce poti sa faci cu ele sau cum sa le accesezi si te gandesti daca ai putea face...

Fonduri Europene in 2022: si PFA-urile pot primi bani. Lista completa a programelor

de Idei de afaceri
20 Apr 2022
Oportunitatile de finantare cu fonduri europene nu trebuie ocolite de persoanele care au infiintat un PFA. Mai multe dintre proiectele demarate in...

Firmele vor avea la dispozitie noi fonduri europene si ajutoare de stat

de Idei de afaceri
29 Oct 2021
Sfarsitul de an vine cu noi oportunitati pentru afaceri si alte organizatii. Sunt disponibile noi fonduri europene nerambursabile si ajutoare de stat....

Fonduri europene pentru competente digitale avansate

de Florin Amariei
10 Aug 2021
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) anunta noi fonduri europene pentru competente digitale avansate. Aceste fonduri sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]