Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 aspecte pe care sa le iei in considerare cand incepi o afacere!

de Ilinca Dobrescu 27 Ian. 2014 2520
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Perioada de start-up poate fi cu adevarat dificila pentru profesionistii care nu dau atentie unor aspecte esentiale. Tinem cont de ele pentru ca stim cat de scazuta este rata de succes a afacerilor care ajung sa prospere sau macar nu ies din scena in primii 5 ani de la start-up. Sunt putine si surse din media spun ca mai putin de jumatate dintre start-up-uri reusesc o asemenea performanta.

Iata cele mai importante 3 aspecte pe care sa ne concentram cand incepem o afacere:

1. Nivelul de expertiza in domeniu.
Daca va imaginati ca veti invata totul din mers, va inselati. Cu siguranta ca vor fi numeroase informatii pe care le veti castiga, insa nu veti da lovitura daca nu detineti o baza solida de informatii pe care sa mizati.

Nu va bazati pe echipele de specialisti care va vor ajuta sa duceti la finalizare toate proiectele. Ei sunt simpli executanti. Aveti nevoie de o perspectiva clara, de o viziune impecabila pentru ca afacerea sa devina un proces care sa functioneze lin, impecabil. Pentru ca acest lucru sa se intample, evident, fondatorul afacerii trebuie sa aiba capacitatea de a intelege toate procesele ce pun in functionare afacerea ca un tot unitar.

2. Pasiunea pentru domeniul in cadrul caruia va veti dezvolta afacerea. Tineti cont ca aceasta afacere va va preocupa ani intregi de acum inainte, exceptie facand situatiile in care doriti sa incepeti o afacere, sa o dezvoltati si apoi sa o vindeti.

Alegeti afacerea pentru care detineti pasiune, o afacere pe care o veti conduce gratie abilitatilor si competentelor dvs, cu ajutorul experientei profesionale. Afacerea perfecta poate fi cea cladita pe baza unui hobby, a unei pasiuni.

3. Alegeti partenerii, mentorii, investitorii si asociatii potriviti! Nu va asociati cu persoane cu reputatii slabe, nici nu amatori, nici cu antreprenori care au in portofoliu afaceri pe care nu le puteti certifica ca fiind 100% legale.

Mai presus de orice, alegeti profesionisti care va pot ajuta sa progresati, sa deveniti din ce in ce mai buni in domeniul vostru de referinta, care va pot ajuta cu sfaturi si recomandari inteligente, care va pot inspira si starni dorinta de a va tine la curent cu tot ce misca in industria de la care asteptati profituri.

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceriafacerereguli afacerisucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
14 Nov 2023
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei de afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]