Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi pentru a gasi opusul perfect care te poate ajuta sa cresti afacerea exponential

de Dan Iacobescu 04 Mar. 2015 4301
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este posibil ca firma ta sa functioneze mai eficient daca creezi parteneriate cu oameni total opusi felului tau de a fi?

Este posibil si chiar indicat. Iata 4 sfaturi pentru a gasi opusul perfect care te poate ajuta sa cresti afacerea exponential!

1. Mareste-ti cercul profesional si personal.

Este cel mai simplu pas, insa cu siguranta cel mai dificil. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca tindem sa ne inconjuram de oameni care arata, gandesc si actioneaza ca noi in marea parte a timpului, de la prieteni la angajati. Iesi din tipare si incearca sa-ti reamintesti fata cunoscuta de la ultima conferinta care poate fi chiar a competitorului care a facut o treaba grozava.

2. Alege unt de arahide si ciocolata, nu suc de lamaie si inghetata.

Desigur, poti merge departe cu ideea de personalitati contrastante. Nu merita sa iti unesti fortele cu o persoana pe care nu o respecti. Unul dintre lucrurile interesante despre parteneriatul nostru este ca aproape de fiecare data luam aceeasi decizie – chiar daca ajungem pe cai diferite la ea. Ceea ce am invatat este ca fiecare dintre noi apreciaza si respecta aceleasi lucruri la celalalt.

3. Divide si cucereste.

Adesea magazinele creative sunt administrate de catre doi designeri sau de catre doi specialisti in marketingul pe internet. Probabil ca acest lucru se intampla in majoritatea afacerilor si industriilor. Pana la urma, doar unele profesii pot lucra eficient impreuna, insa aceasta este tendinta naturala care trebuie evitata. Doi sau mai multi oameni cu aceleasi calitati si aceeasi metodologie vor sfarsi duplicandu-si munca sau, mai rau, calcandu-se pe bombeu.

Creand parteneriate cu persoane care pun calitati diferite pe masa (in cazul meu Les a avut un trecut puternic in industria web in timp ce cea mai mare parte a afacerii mele a fost construita pe print design), fiecare partener a castigat cate ceva. Aceasta situatie conduce spre o activitate mai productiva si o perspectiva mai vasta, insa ajuta in acelasi timp la atenuarea diferentelor de opinie. Din moment ce fiecare dintre noi este o autoritate in anumite domenii, suntem fortati sa credem cu tarie in capacitatile fiecaruia de a lua cea mai buna decizie atunci cand sunt in joc aspecte importante ale afacerii.

4. E bine sa imparti.
In timp ce eu si partenerul meu trasam obiective specifice, intreaga viziune strategica este formata in totalitate pe probleme de investitii majore, schimbari in relatia cu clientii s.a.m.d. A face afaceri cu anti-partenerul tau poate parea nebunesc. Cu siguranta asa a parut si pentru noi pana cand ne-am dat seama ca functioneaza foarte bine. Daca compania ta poate folosi aceasta varianta, abordeaza situatia cu incredere si gaseste partenerul ideal pe care nu stiai sa il cauti acolo unde trebuie.



Tags: afacereafacericum cresti afacereaparteneriate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
14 Nov 2023
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei de afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]