Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 conditii necesare pentru a intra intr-o franciza

de Maria Nicutar 14 Iul. 2011 9281
4.19 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Francizele sunt afaceri diferite fata de cele personale. Acestea sunt de-a gata, daca doriti, pornite deja si se bucura de un anumit succes, fapt ce le face perfecte pentru antreprenorii care nu mai cauta idei de afaceri, ci doar vor sa preia una care deja si-a dovedit rentabilitatea. Intr-un fel, acest lucru este unul benefic, deoarece o afacere se poate verifica abia dupa ce s-au investit bani in ea, lucru care este riscant.

Toata lumea stie ca o franciza este o oportunitate de afaceri buna, avantajoasa din mai multe considerente. Este adevarat ca necesita capital de investitii si ca veti avea intotdeauna un francizor deasupra dvs care va impune reguli si conditii, dar, in acelasi timp va veti bucura si de sprijinul sau atunci cand veti avea de-a face cu situatii economice precare.

Conditiile esentiale pentru a intra intr-o afacere in sistem de franciza sunt urmatoarele:

1.    Timp necesar pentru administrarea francizei. Etapele de verificare si preluare si apoi intregul proces de conducere a francizei vor necesita perioade de timp lungi.

2.    Energie. Francizele sunt afacere gata incepute, insa este nevoie de multa energie pentru a le demara, pentru a respecta conditiile contractului de franciza, pentru recrutarea personalului si restul activitatilor care va vor transforma afacerea intr-un succes veritabil.

3.    Contacte avantajoase. Veti avea nevoie de manageri, contabili, furnizori samd. In alte cuvinte, o intreaga armata de profesionisti trebuie sa fie alaturi de dvs pentru a va consolida afacerea si pentru a va ajuta sa va mapati pe imaginea unitara a francizei.

4.    Cunostinte solide de afaceri si nu numai. Sa spunem ca doriti sa va deschideti o franciza cu o covrigarie. Francizorul va cere sa respectati anumite conditii de managerizare a afacerii. Va trebui sa invatati aceste reguli si sa detineti abilitatea de a va conduce afacerea spre obtinerea de profit.

5.    Capital suficient. In primul rand veti avea nevoie de taxa de intrare, de preluare a francizei. In al doilea rand, lunar va trebuie sa platiti o redeventa catre francizor. Nu ignorati costurile cu advertising-ul, salarizarea si plata furnizorilor.





Tags: francizafrancizorredeventaadministrarea francizeiafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]