Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce francize evitam si care sunt semnele ca avem de-a face cu o franciza neprofitabila?

de Ilinca Dobrescu 04 Aug. 2011 6440
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu toate francizele sunt profitabile si nu toate sunt cele mai bune optiuni pentru dvs, chiar daca din descrierea francizei ati putea crede, la o aruncatura de ochi ca este oportunitate data de cel de sus si pe care trebuie sa o apucati acum. In fapt, o franciza trebuie cercetata in amanunt si trebuie cautate semne si semnale de alarma care sa va spuna ca nu va aflati in cea mai buna colaborare pe care ati fi castigat-o cu o alta franciza.

Prima conditie pe care trebuie sa o aveti in vedere este ca mai mult de 2 treimi dintre francizati sa obtina profituril promise. Atunci cand cercetati domeniul si aflati ca cele doua treimi nu obtin banii pe care ar fi trebuit sa ii faca, acesta este un mare si principal semnal de alarma ca ceva nu este in regula si ar trebui sa va orientati catre o alta franciza, una profitabila.

O franciza profitabila este una populara, cu renume, care deja are succes, se bucura de notorietate si vine cu un set bine definit de activitati ce se presupun. Sa luam McDonald’s, ca franciza. Au un set de activitati care sunt cunoscute, vi se comunica, vi se ofera training, stiti cum se invart burgerii de pe o parte pe alta, in fine, veti sti ce se face si cum trebuie facut. Va ramane sa respectati regulile pentru a avea parte de succes. Cu alte cuvinte, nu depindeti de nimic altceva decat de fidelitatea cu care va pliati pe conditiile impuse de marele francizor.

Ei bine, in alte francize, retetele de succes nu mai sunt atat de usor de indeplinit. Aveti grija la francizele care nu ofera suport destul de consistent, care nu ofera training-ul promis sau la francizele al caror profil nu lasa loc de training intr-o masura prea mare.

Sa luam ca exemplu un service auto in sistem de franciza. Ei bine, aici este greu sa respecti regulile impuse de un francizor, cat timp activitatea firmei tale se bazeaza pe munca efectuata de angajati, munca ce necesita specializare, experienta si atentie. Nu mai vorbim despre burgeri intorsi de pe o parte pe alte.

In alta ordine de idei, trebuie sa aveti grija la francizele care sunt implicate in scandaluri, in cronici nefavorabile, cele care sunt subiectul conversatiilor negative, cele legate de opinii negative.

De asemenea, un semnal de alarma este cel legat de lipsa de  promptitudine cu care francizorii vin in intampinarea problemelor francizatilor lor. Este recomandat sa discutati cu mai multi francizati ai francizei pe care doriti sa o preluati si sa stabiliti care este situatia concreta in acordarea de suport.




Tags: francizafrancizatfrancizorfranciza profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]