Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spun fermierii despre recoltele de piersici si zmeura de anul acesta?

de Adela Simonescu 26 Iun. 2014 3643
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem recolta dubla la zmeura anul acesta, conform declaratiilor fermierilor. Agricultorii declara ca dupa seceta din 2012, plantatiile si-au revenit si pot oferi zmeura din blesug, noteaza Agrobiznes.md.

Cu toate acestea, nu vom avea productii record la toate plantatiile si culturile. In timp ce zmeura va fi din plin, ingheturile din primavara au afectat culturile de piersici.

Conform agricultorilor, jumatate din roade sunt deja compromise, pomii fiind afectati de boli, daunatori si nu pot fi stropiti din cauza ploilor, noteaza publika.md.

Sursa citata mai noteaza ca un agricultor din satul Lucaseuca, Mihai Zaharia, a recoltat 840 de kilograme de zmeura de pe un hectar de plantatie. Anul acesta, agricultorul ar fi putut obtine o recolta chiar de trei ori mai mare daca in 2012 nu era seceta.

"Butasii din anul 2012 trebuia sa fructifice. Insa din cauza ca a fost seceta mare ei nu au fructificat. Anul acesta cred ca o sa fie la o tona si jumatate, o tona si 600 la hectar", a declarat agricultorul.

La pietele agro-alimentare, zmeura se vinde anul acesta cu pretul de 20 de lei pe kilogram, sezonul trecut fiind la 35 de lei, noteaza AgroBiznes.md.

Cu toate acestea, nu toate plantatiile aduc astfel de recolte detinatorilor.

"A dat inghetul si intr-o singura zi am ramas fara 30-40 la suta din recolta", a declarat Nicolae Ivanciglo, din satul Sadaclia. Acesta cultiva piersici si nu anticipeaza o recolta foarte bogata pentru acest an in care ploile si inghetul au adus cu sine sanse din ce in ce mai mici de productii.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afaceri agricoleafaceri cu zmeuraafaceri cu livada de piersici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]