Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a gasit un tata flexibilitatea intr-o franciza?

de Alexandra Popescu 19 Iun. 2014 4014
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Franciza este deja o modalitate cunoscuta si foarte eficienta. Tot mai multi antreprenori recurg la ea, fiind cazul si lui Rick Werner, initiatorul francizei Unishippers, care, dupa numai un an de la lansare, i-a adus peste 75.000 de dolari.

 
Ceea ce este si mai interesant la aceasta afacere este faptul ca ii permite sa lucreze de la domiciliu, putand sa aiba grija si de cele doua fiice ale sale, care au varste sub 3 ani. 
 
Rick Werner vorbeste despre franciza sa si despre ce l-a determinat sa aleaga aceasta cale intr-un interviu acordat site-ului entrepreneur.com.
 
Cat timp ati detinut o franciza?
18 luni.
 
De ce franciza?
Franciza iti ofera ce-i mai bun din ambele lumi. Tu lucrezi pentru tine, dar trebuie sa ai suport corporativ si suportul sistemului de franciza. In plus, aveam flexibilitatea de a determina unde vreau sa imi petrec timpul; daca acesta era cu copiii mei, sotia, compania sau timpul personal.
 
Ce faceai inainte de a deveni proprietar de franciza?
Dupa ce am absolvit Hutingdon College din Montgomery, Alabama, specializarea managementul afacerilor, am inceput sa lucrez ca broker de asigurari de sanatate pentru JW Terill in St. Louis, MO, facand asta timp de 10 ani. Inainte de a deveni un proprietar de franciza, am lucrat pentru J. Smith Lanier, o agentie comerciala de broker de asigurari situata in Opelika, Alabama, facand munca de account management. Am decis sa imi parasesc slujba pentru a continua cu oportunitatea francizei Unishippers, asa ca am putut sa pornesc propria mea afacere si sa lucrez de la domiciliu.
 
De ce ati ales aceasta franciza aparte?
Am ales franciza Unishippers datorita modelului de afaceri dovedit, venitului rezidual si suportului francizei. Fostul meu frate de fraternitate, Jeff Corte, m-a introdus in acest concept. El era in industria de transport maritim de 10 ani si era familiarizat cu Unishippers ca o companie de renume in domeniul intreprinderilor mici si de dimensiuni medii. Cand el a devenit constient de posibilitatea de franciza, a trimis asta la mine, crezand ca este o oportunitate imensa de investitie, care ar mobiliza cel mai bine experienta mea si competentele de fundal. Ca o chestiune de fapt, Jeff a semnat si a cumparat franciza Unishippers un an mai tarziu.
Mai mult de atat, in timp ce eu ma uitam dupa diferite optiuni de franciza, altele avand costuri mari de start-up si sprijin corporativ mai mic. Aceasta a fost cea mai mare oportunitate care mi-a oferit cea mai mare valoare.
 
Cat de mult estimati ca ati cheltuit inainte de a deschide oficial afacerea?
Am cheltuit 30.000 de dolari pentru a achizitiona franciza si 20.000 de dolari taxe de start-up, licente, echipamente de birou si multe altele.
 
Unde ai obtinut cea mai mare parte a sfaturilor/ai facut cele mai multe cercetari?
Am vorbit cu o multime de proprietari de franciza si am gasit ca Unishipepers avea un grup de proprietari fantastici. Am facut si partea mea de cercetare. Nu exista o alta companie de transport maritim care sa faca ceea ce facem noi. Unishippers furnizeaza provizii pentru afacerile mici si mijlocii si suntem singurul stop shop pentru toate nevoile de transport ale clientilor nostri - afacerea, practic, se vinde singura.
 
Care au fost cele mai neasteptate provocari de la deschiderea francizei?
Fluxul de numerar a fost cea mai mare schimbare neasteptata, mai ales pentru ca ne bazam pe clienti pentru a-si plati facturile. Am devenit responsabil financiar in cazul in care clientii nu platesc la timp, iar in prezent am in jur de 110 clienti. Din fericire, Unishippers are un service office mare, care se ocupa de partea de facturare. Pentru a avea succes, ai nevoie de oameni buni si de incredere in spate, iar asta este exact ce are Unishippers.
 
Ce sfaturi aveti pentru cei care doresc sa initieze propria franciza?
Sa planifice sa cheltuiasca dublu fata de cat le va spune cineva ca va costa franciza si sa fie siguri sa conduca activitatile de cercetare. De asemenea, trebuie sa fie in masura sa isi asume o serie de riscuri si sa parcurga criza, pentru ca nu este intotdeauna usor. Trebuie sa fii pregatit mintal ca nu va merge totul conform planului.
 
Ce urmeaza pentru dumneavoastra si afacere?
In 2014 am dublat dimensiunea afacerii mele, inclusiv veniturile si numarul de reprezentanti de vanzari. As vrea sa continui in acest fel si sa dublez din nou toate acestea in urmatorul an.
 
Sursa: www.entrepreneur.com
 


Tags: afacerifrancizaafaceri la domiciliuunishippers

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]