Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum facem bani din afaceri: Fa-ti trufarie in 2013!

de Ilinca Dobrescu 06 Iun. 2013 5588
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trufaria ta proprie si personala poate sa iti aduca profituri uimitoare! Poti sa faci bani mai multi decat ti-ai imaginat vreodata, si asta pentru ca trufele sunt mai mult decat ciuperci. Sunt considerate a fi "diamantele pamantului", mancare de lux!

Adevarul este ca prea putini sunt romanii care au vazut sau gustat vreodata vreo trufa. Si asta se intampla pentru ca sunt al naibii de scumpe. Sa tinem cont de trufele albe se vand cu 2000-3000 de euro pe kilogram, o nimica toata pentru cei care isi permit.

Si acestia sunt cei care ne pot ajuta sa ne imbogatim cat mai rapid si sigur. Interesant este ca in intreaga Europa, nivelul cererii de trufe este acoperit intr-o mica pondere si numarul celor care ar savura oricand o portie de trufe cu sampanie este unul consistent!

Mai luam in considerare si faptul ca in Europa se recolteaza 50% din cantitatea mondiala de trufe!

Ce fel de terenuri sunt ideale pentru cultivarea trufelor?

1. Gradinile sunt ideale. Aveti cumva o gradina cu sol fertil si putin acid, poate chiar cu un pH de 6-6,5? Vestile sunt exceptionale! Aveti deja punctul de plecare pentru propria dvs trufarie!

2. Padurile rare de foioase sunt si ele locuri potrivite unde trufele pot creste. Mai ales in jurul fagilor si stejarilor, in regiunile mai calde din sud, trufele sunt deseori gasite!

3. Trufele pot creste si pe terenuri abrupte, pietroase si marginase, pe suprafate pe care chiar nu le putem folosi in culturile traditionale. Asa ca daca aveti un astfel de teren pe care nu aveti ce sa cultivati, ocupati-l cu cea mai rentabila cultura cu putinta!

4. Trufele mai cresc si pe terenuri necultivate sau pe terenuri despadurite.

La final, sa tinem cont de faptul ca o planta cu sporul inoculat in radacini costa cca 20 de euro. Fiecare astfel de planta ofera cca 250-300 de grame de trufa neagra pe an! Fiecare hectar poate gazdui cca 200 de astfel de plante. Un mic calcul si obtinem o cifra de cca 50.000 de euro pe an! Nu e rau deloc.

Adevarul este ca prea putine afaceri ne ofera asemenea cifre pe un an de munca. Si nu va imaginati ca nu veti munci deloc, insa nici nu va veti extenua. Nu este o activitate profesionala extenuanta, sa plantezi si apoi sa recoltezi ciupercile, sa le promovezi, sa gasesti un furnizor si sa repeti ciclul!


Va invitam sa aflati mai multe detalii despre trufe si despre afacerile din domeniu aici >>>


Tags: cultivarea trufelorcultivare trufeafaceri cu trufeafaceri trufe

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]