Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne alegem franciza perfecta?

de Maria Nicutar 23 Iun. 2011 4471
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Francizele nu sunt intotdeauna, si pentru toti antreprenorii, decizii bune sau cele mai intelepte alegeri in afaceri. De foarte multe ori, francizorii se trezesc in imposibilitatea de a mai urma cursul stabilit al unei francize, costurile de investitii asupra carora nu au facut cercetari initiale destul de profunde samd.

Dezavantajul primar al francizelor este ca sunt afaceri deja incepute si ca doritorii de astfel de afaceri au un set precis de reguli in limita carora trebuie sa isi conduca franciza preluata. Franciza, in sine, reprezinta un pattern, o matrita, daca vreti, a afacerii pe care orice francizor trebuie sa o dezvolte conform ideilor si regulilor impuse de proprietarul tuturor unitatilor.

De aceea, este esential sa ne alegem o franciza care sa contina acele coordonate care sa ni se potriveasca stilului nostru de munca si de conducere a afacerilor.
In momentul in care cochetati cu o idee anume de franciza este vital sa aflati costul total al investitiilor necesare, numarul unitatilor existente sub acel nume, locatia lor, profitabilitatea si rentabilitatea lor, vechimea lor pe piata, perioada de timp in care se asteapta o amortizare a investitiilor, regulile jocului, dupa cum au fost impuse de proprietarul francizei si multe altele.

Este recomandat sa intrati in joc cu un capital mult mai mare decat cel necesar pentru intreaga suma de investitii totale. Luati in calcul faptul ca veti avea cheltuieli importante aferente activitatilor de advertising pe baza carora va veti stabili o baza de clienti. Exista multe costuri pe care o franciza le presupune, la fel ca orice alta afacere.

Cea mai buna solutie este sa primiti sfaturi din partea altor francizori care sa va puna in tema cu toate cheltuielile care se vor dovedi necesare pe parcursul dezvoltarii unitatii dorite.

De asemenea, nu va alegeti o franciza care sa apartina de o industrie fara oportunitati de dezvoltare, sau care sa presupuna o cantitate de timp pe care nu sunteti dispus sa o petreceti pentru a o face sa mearga sau pentru a o dezvolta.

Aflati numarul de angajati necesar, complexitatea activitatilor care va presupun prezenta si trageti o linie la finalul cercetarilor. Se poate sa va razganditi si sa optati pentru o franciza mai mica sau, de ce nu, pentru propria dvs afacere.




Tags: francizadezavantajul francizelorcosturi franciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]