Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacian Ciolos trage un semnal de alarma cu privire la evaziunea din sectorul agroalimentar

de Ilinca Dobrescu 20 Mar. 2014 2529
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisarul European pentru Agricultura, Dacian Ciolos a tras un semnal de alarma cu privire la evaziunea din sectorul agroalimentar. Prezent la ferma fratilor Catean din satul Rotbav, judetul Brasov, acesta a avertizat ca piata neagra creaza probleme nu numai pentru bugetul statului, dar si pentru restructurarea agriculturii.

„Este mult de lucru pe restructurarea agriculturii, pe crearea cadrului institutional, economic, financiar, fiscal, social pentru orientarea spre ferme familiale de piata, pentru organizarea producatorilor agricoli, pentru organizarea pietei, pentru punerea in valoare la nivel calitativ a produselor agroalimentare romanesti. Aici mai este foarte mult de lucru. Daca la nivel european avem mai mult de 1.000 de produse cu indicatie geografica sau de origine, in Romania avem abia unul.", a declarat Dacian Ciolos, citat de Agroromania.ro.

De asemenea, acesta a punctat ca viitorul sectorului agro-alimentar european sta in produse de calitate iar in Romania exista un potential foarte mare si care va trebui valorificat.

"Dar dincolo de aceste aspecte legate de PAC, cred ca este nevoie sa se faca curatenie si transparenta pe piata. Vedem cate probleme creaza evaziunea nu numai pentru bugetul statului, dar si pentru restructurarea agriculturii pentru ca atata timp cat produci si vinzi la negru nu o sa poti evolua in agricultura europeana. Deci sunt cateva obstacole care trebuie depasite si vad ca autoritatile au inceput sa ia taurul de coarne”, a declarat Dacian Ciolos.

Cat despre noua PAC, Dacian Ciolos considera ca noile strategii sunt concepute pentru a se plia pe nevoile Romaniei, astfel renuntandu-se la modelele impuse de Bruxelles sau Comisia Europeana.

“N-o sa mai vorbim de ceea ce impune Bruxelles-ul sau ceea ce impune Comisia Europeana, ci de in felul in care folosim in mod eficient instrumentul financiar la nivel european si aceasta baza legislativa europeana pentru a ne rezolva problemele pe care le avem de rezolvat acasa”, a declarat Ciolos.

sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: evaziuneevaziune in agriculturaagricultura in romaniapotential agricol

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]