Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franciza Crama Tohani sau Franciza Crama Murfatlar?

de Zenobia Badescu 05 Nov. 2012 23679
4.21 din 63 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afaceri cu vin. Acum poti deschide o crama in orasul tau! Este sloganul firmei Tohani - Dealu Mare, cramele fiind operate de diferiti parteneri locali, intr-un sistem tip franciza. Compania ofera si consultanta pentru amenajarea de crame. Daca vrei sa te lansezi in aceasta afacere trebuie intai sa studiezi foarte atent piata in zona in care vrei sa deschizi crama, sa evaluezi puterea de cumparare a zonei (a populatiei orasului ca numar de clienti, dezvoltare, industrie etc.).

Franciza oferita de Crama Tohani si cea oferita de Crama Murfatlar functioneaza intr-un mod similar.
Iti oferim un exemplu concret de infiintare a unei crame, ce conditii sunt necesare, care este investitia initiala si ce primesti de la francizor.  Este vorba de firma Best Bay din Bacau al carei manager este Catinel Zapalcea, care ne ofera si cateva informatii specifice.

Idei de Afaceri: Dle director, care este investitia initiala intr-o crama?
Catinel Zapalcea: Investitia initiala se ridica la 25.000-30.000 lei. In aceasta suma intra costurile cu amenajarea, insa depinde de starea in care este spatiul. Apoi, spatiul de depozitare trebuie separat de un perete de spatiul destinat vanzarii si dotat cu aer conditionat. Costul cuprinde si sumele necesare pentru autorizatii, avize etc. In plus, este necesar mobilier, casa de marcat, unitati de masura omologate, tavi din inox, pahare.

Firma noastra are dreptul sa incheie colaborari numai in raza judetului Suceava, asa cum am stabilit cu compania mama. Avem vinuri Premium si sortimente vrac, care se pot servi de la un dozator special tip Tohani.
Oferim de asemenea, un pachet complet compus din:
  • aparat dozator cu trei capete si mobilier de stocare (tejghea specifica sprijinita pe jumatati de butoaie, standuri speciale pentru prezentarea de vinuri imbuteliate, alte jumatati de butoaie pentru zidirea in perete, suport PET-uri);
    - ambalaje de unica folosinta;
    - transport de aprovizionare.
Aceasta este oferta pentru restaurante, terase sau pensiuni care ofera clientilor asa numitul “vinul casei la carafa”. Noi avem aceste dozatoare pe care le dam in custodie. La cerere oferim si preturi. In functie de sortiment (soi) preturile vinurilor din aceasta categorie sunt 5 si 6 lei/litru.

Idei de Afaceri: Observ ca oferiti si sistemul "Bag in Box". Care sunt calitatile acestui sistem?
Catinel Zapalcea: Sistemul "Bag in Box" are dublu rol: elimina riscul ca vinul sa intre in contact cu aerul si asigura direct servirea rapida a clientului. Recipientul interior al sistemului este confectionat dintr-un tip polietilena specifica care apara vinul impotriva luminii, ale carei raze ultraviolete pot diminua calitatile acestuia. Acest sac este steril, poate avea diverse capacitati si este ambalat intr-o cutie din carton, sistemul fiind prevazut cu un robinet din plastic. Astfel, vinul se mentine proaspat intre 4 si 6 saptamani dupa deschiderea ambalajului.

Alte proprietati:
- videaza recipientul inainte de umplere, protejand vinul de orice contact cu aerul;
- asigura protectia impotriva microorganismelor si a bacteriilor care pot deteriora vinul, prin imbutelierea la cald;
- ocupa un spatiu de depozitare redus;
- este mai ieftin decat alte forme de depozitare si pastare a vinului pe termen scurt si mediu.
 
Sistemul "Bag in Box" este o buna si accesibila alternativa pentru depozitarea pe termen de pana la 6 luni a vinului. 
 
Idei de Afaceri: Colaborarea se face in urma unui contract? Cum se procedeaza?
Catinel Zapalcea: Colaborarea se face un urma unui contract, in functie de locatie, de puterea de vanzare, daca se ofera si dozator, standuri de prezentare a vinului imbuteliat. Se asigura si transport.

Detalii: www. tohani-dealumare.ro

Franciza oferita de Crama Murfatlar este cea de a doua posibilitate iar conditiile oferita sunt urmatoarele:
- Nu se plateste franciza, nici redeventa lunara
- Obligatia intreprinzatorului este sa aiba spatiul potrivit cu o suprafata de 35 - 60 de metri patrati. Aici se va face amenajarea conform proiectului pus la dispozitie de firma mama.
- Brand-ul, know-how-ul, produsele si investitia in marketing sunt oferite de Murfatlar. Investitia intr-un magazin-crama Murfatlar este de circa 10.000 de euro. Pentru inscriere: www.cramamurfatlar.com.


Tags: cramafrancize vincrama tohanicrama murfatlarbag in boxafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 63 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]