Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franciza Subway care a acceptat bitcoinul

de Alexandra Popescu 13 Mai. 2014 3120
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu multa lume a auzit de bitcoin, noua moneda virtuala care a revolutionat lumea, insa oamenii de afaceri sigur au auzit, dar le este teama sa o foloseasca. Sapan Shah, un student absolvent al Universitatii Lehigh, in varsta de 24 de ani, a dorit sa foloseasca noua moneda intr-un alt mod. Acesta a creat o atractie turistica pentru amatorii de bitcoin prin franciza Subway pe care o detine.

De cand a inceput sa accepte moneda digitala in Subway-ul sau din Allentown, PA., in urma cu doua saptamani, fanii bitcoin au venit din afara statului pentru a vizita magazinul, a declarat chiar Shah pentru CNBC.
 
In fiecare zi o multime de entuziasti merg in Allentown pentru a-si arata bucuria si sprijinul pentru initiativa. Foarte multi copii merg la magazinul tanarului, dupa 2-3 ore de condus. De asemenea, la acest Subway mai merg si studenti din zone locale care au studiat bitcoin si care au inteles cum functioneaza aceasta.
 
Totusi, Subway nu a sustinut decizia de a accepta moneda virtuala, Shah utilizand o aplicatie pe tableta pentru a converti bitcoin in dolar american. El spune ca a fost doar ideea sa, iar detinatorii francizei incurajeaza ideile inovatoare pe care le au operatorii.
 
Intrebat daca bitcoin a reprezentat rampa de lansare si de a obtine o expunere publica mai mare in ultimele luni, Shah a fost de acord ca preturile au fost umflate. In conformitate cu schimbul de pe mtgox.com, un bitcoin avea o valoare de 730 de dolari marti la pranz, dupa care a ajuns la un record de 900 de dolari pana luni. O crestere spectaculoasa! Speranta lui este aceea ca, daca moneda continua sa creasca si se mareste volumul, volatilitatea va scadea un pic, ceea ce nu a creat o problema clientilor.
 
Din cauza instabilitatii acesteia, parlamentarii incearca sa gaseasca o metoda de reglementare pentru bitcoin. Multi sunt ingrijorati ca ar putea fi folosita pentru a acoperi activitatea ilicita online, ca si faimosul Silk Road, un website pe care autoritatile federale l-au inchis dupa ce au aflat ca acceptasera bitcoins pentru a plati narcotice ilegale.
Moneda a castigat teren si in randul investitorilor notabili precum Cameron si Tyler Winklevoss.
 
Moneda virtuala bitcoin a inceput sa fie cunoscuta datorita instabilitatii sale si a cresterii excesive intr-o perioada scurta de timp. De la o valoare mica, de 2-3 dolari, aceasta a ajuns la 1.000 de dolari, imbogatindu-i pe cei care o detineau. De la virtual, multi se gandesc ca moneda sa devina realitate, cu ajutorul careia sa se faca tranzactii la fel ca si cu euro, dolar, leu sau alte monede. Multi se tem de aceasta, spunand ca este riscant sa o achizitionezi pentru ca, desi a crescut spectaculos, poate avea o decadere pe masura, afacerea nefiind una deloc profitabila. Cert este ca bitcoin castiga teren si va incepe sa fie din ce in ce mai folosita.
 


Tags: bitcoinsubwaymoneda bitcoinfrancizatranzactionare bitcoin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]