Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franciza versus start-up

de Andrioae Ruxandra 17 Mai. 2014 4128
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa iei decizia de a-ti deschide propria afacere este un eveniment major in viata. Sa incepi o noua intreprindere de acest gen poate fi si interesant, iti poate aduce si beneficii. Primul pas catre a ajunge proprietarul afacerii tale este sa alegi tipul de companie pe care ti-ar placea s-o conduci. Aceasta afacere poate fi una pe care ti-ai dorit sa o incepi tu de la zero sau poti opta pentru franciza unei afaceri deja stabile.

Ambele variante implica diferite grade de risc si ambele iti pot aduce anumite beneficii.
 
Diferentele de cost
 
In medie, costa mult mai putin sa-ti incepi propria facaere, fiindca asta nu implica taxele de franciza pe care le platesti ca sa poti folosi numele şi logo-ul etc. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe persoane decid sa-si construiasca propria afacere. Totusi, daca deschizi o companie noua, va dura mult mai mult pana sa-ti faci recunoscuta marca, iar asta poate implica o multime de timp si cheltuieli de publicitate. Factorul pret poate sa varieze semnificativ intre o afacere de tip start-up si o franciza, dar in mod obisnuit o franciza presupune un risc mai mic. 
 
Cumpararea unei francize
 
Sa ai o afacere in franciza prezinta numeroase beneficii. Compania-mama a eliminat deja o mare parte dintre problemele pe care multi dintre cei care incep o afacere le intampina. 
Faptul ca numele marcii le este cunoscut oamenilor iti asigura pe loc o baza de clienti si, punand la punct sistemul de operatiuni, vei avea deja la dispozitie metode care si-au demonstrat eficacitatea. 
Cele mai multe aspecte ale afacerii vor fi deja puse la punct si gata sa fie puse la treaba astfel incat sa faci bani cat mai repede posibil. 
Ai parte de mai mult sprijin cand cumperi o franciza, fiindca de obicei ai parte de training, de un plan de marketing detaliat si de asistenta corporatista.
Chiar daca vei avea de achitat o taxa de franciza, o mare parte din ea te ajuta, de fapt, sa-ti construiesti o afacere de succes. 
Exista si mai multe restrictii atunci cand conduci o afacere in franciza, fiindca ai de respectat reguli si principii impuse. Profitabilitatea ta ca om de afaceri este in legatura directa cu marca francizata. 
 
Inceperea unei mici afaceri
 
Cand iti incepi o afacere proprie, riscurile sunt mult mai mari. De cele mai multe ori, nu vei plati o suma atat de mare de la inceput, dar sunt mult mai multe costuri carora trebuie sa le faci fata pe parcurs pentru lucruri precum marketingul, asigurarile de sanatate si acoperirea greselilor comise cat timp inveti ce ai de facut. Daca ai succes, vei culege toate roadele afacerii tale. Daca iti place sa ai libertatea de a lua toate deciziile si nu te sperii de un potential esec, atunci aceasta este optiunea potrivita pentru tine.
Totusi, aceasta libertate va avea un pret usturator. Majoritatea proprietarilor de mici afaceri muncesc mai mult de 40 de ore pe saptamana fiindca nu au parte de sprijin. Concurenta in cazul acestor mici afaceri este, de regula, o franciza care deja a castigat increderea consumatorilor si recunoasterea acestora. Orice cale ai alege, vei avea parte de aspecte pozitive si negative. E vorba, pana la urma, de cat de mult esti dispus sa risti si cat de mult vrei sa te dedici acestei intreprinderi.  
 
Sursa : income.com
 


Tags: afacerifrancizastart-upafaceri micicosturi afacericosturi francizastart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]