Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Idei de afaceri

Francize - 11.000 de fripturi vandute pe zi

de
2994 0 29 Oct. 2007
Francize


61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

3.25
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI

 
In 1965, nu ati fi pariat pe reusita lui Ruth Fertel. O mama divortata, cu diploma in chimie-fizica, nu era chiar cea mai potrivita candidata pentru a construi un imperiu dintr-o afacere cu fripturi. Din fericire, Ruth si-a dat seama ca limitele sale sunt doar aparente. „Nici macar o clipa nu m-am gandit ca nu voi reusi”, povesteste aceasta intreprinzatoare care, acum, este presedinta a peste 59 de restaurante Steak House raspandite in lume.

Anul trecut, vanzarile din Metairie-Louisiana au atins 176 milioane $, iar pentru acest an se preconizeaza vanzari de aproximativ 205 milioane $. Nu este rau pentru o femeie care, timp de peste 30 de ani, s-a luptat eficient cu scepticismul celor din jur, cu capriciile clientilor in domeniul culinar, cu dificultatile financiare si cu orice alte probleme standard cu care se confrunta intreprinzatorii.

 Ruth Fertel a cumparat Chris Steak House de la compania originala - Mr. Chris - in 1965. „Aveam doi fii, ambii adolescenti, care trebuiau sa mearga la facultate”, spune ea. „Munceam ca tehnician intr-unul din laboratoarele de la Tulane University si trebuia sa fac mai multi bani”. Ruth a gasit oferta de vanzare a firmei Chris Steak House, si-a ipotecat casa si a folosit cei 18.000 $ obtinuti pentru a cumpara afacerea. A muncit din greu. „M-am gandit ca angajatii mei m-ar respecta mai mult daca as munci cot la cot cu ei si chiar asa a si fost”, spune ea.

Pe langa propriul ei efort, la succesul lui Ruth Fertel a contribuit si priceperea de a transforma nesansa in sansa. „La cateva luni dupa ce am cumparat restaurantul, prin oras a trecut uraganul Betsy. Asa ca timp de o saptamana curentul electric a fost intrerupt, iar eu m-am trezit ca am frigiderele pline cu fleici care rezista doar 3-4 zile”. In loc sa lase carnea sa se strice, Fertel a gatit-o si a oferit-o gratuit muncitorilor si victimelor dezastrului din comunitate. „Toata lumea m-a apreciat si multi mi-au devenit clienti loiali”, isi aminteste Ruth.

 Zece ani mai tarziu a ars restaurantul. „Am dat telefon la banca plangand si s-a intamplat ca, exact in acel moment, sa fie acolo unul din constructori. El m-a asigurat ca intr-o saptamana voi avea gata noul local - si asa a fost”.

Rezultatul? Un restaurant nou, cu 160 de locuri, comparativ cu 60 cate avea cel vechi. Cu aceasta ocazie, Ruth a trebuit sa schimbe numele resturantului, potrivit intelegerii cu firma de la care l-a cumparat, dar schimbarea nu i-a afectat cifra de afaceri. Noul nume a fost Ruth’s Chris Steak House.

Fertel a inceput sa-si ofere afacerea in sistem franchising in 1976, iar astazi are 35 de beneficiari si continua sa se extinda. „Intotdeauna am incercat sa actionez dupa principiul «Fa lucrurile cat mai simplu», spune Fertel, „chiar daca asta inseamna sa ignori mesele excentrice si sa gatesti carne cu cartofi. Pana la urma lucrurile se asaza si incepe sa-ti mearga bine”.


Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

Vezi detalii

Cultura de ricin. O investitie de succes in Romania
Cultura de ricin. O investitie de succes in Romania

Vezi detalii

Cultura de sofran
Cultura de sofran

Vezi detalii



 http://www.ruthschris.com/

 



Tags: franchisingafaceriafacerefripturirestaurant

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Francize - 11.000 de fripturi vandute pe zi
Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Silviu-marian Banila
19 Mai 2016
Este sau nu franciza o optiune pentru a deschide o afacere? Daca vrei sa ajungi la un raspuns concret iata intrebarile la care trebuie sa raspunzi:...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei De Afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Ce alegi, o franciza sau o afacere personala si personalizata?

de Silviu-marian Banila
18 Apr 2016
Sa investim in afacerea proprie sau intr-o franciza? In primul rand, sa luam in calcul faptul ca franciza ofera siguranta. Stim deja ca acel produs...

Afacere romaneasca - Franciza Leon. Ce ofera?

de Andreescu Sorin
24 Mar 2016
Franciza Leon Gourmet se poate desachide in orice localitate din Romania sau din Uniunea Europeana. Francizorii din Oradea, Bihor, ofera...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

Om de afaceri, caut idei geniale in care sa investesc.

Intrebare: Buna ziua. Sunt dispus sa sustin financiar dezvoltarea unor idei si proiecte de afaceri cu potential de anvergura. Implicarea mea va fi preponderent financiara, resursele mele de timp fiind limitate. Propunerile primite vor fi supuse acordului de confidentialitate.

Raspuns: Buna ziua. Sunteti intereset sa investiti in turism in zona Ardeal( Transilvania)?  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2018




Descarca Alerta

 

IDEI de AFACERI
Club manager.ro




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016