Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alege sa fii propriul sef in cel mai simplu mod

de Andrioae Ruxandra 28 Mai. 2014 3432
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gandeste-te ca a incepe o afacere care deja este etichetata ca fiind de succes presupune sa dispui de orice ai nevoie, inclusiv de ajutor si asistenta. Acest lucru este exact ceea ce ofera franciza, precum si multe alte oportunitati dintre care poti alege. Daca esti pregatit sa incepi pe cont propriu, infrunta-ti destinul si ai curajul sa devii propriul tau sef.

 
Unii oameni au impresia ca a avea o franciza  este similar cu a avea un job, ca regulile si prevederile acesteia reduc libertatea si independenta. Acest lucru nu poate fi departe de adevar si ar trebui sa iei in calcul beneficiile unice pe care le ofera francizele, care contin modele de afaceri functionabile.
 
Nu trebuie sa iei lucrurile de la zero, pentru ca te vei implica intr-un sistem care este deja organizat. Nu ti se garanteaza faptul ca vei castiga milioane de dolari din momentul in care vei deschide usile afacerii, dar vei folosi un sistem care a functionat pentru alte francize si poate functiona si in cazul tau. Nu trebuie sa petreci mult timp incercand sa-ti dai seama de ce fel de echipament ai nevoie, studiind preturi sau produse.
 
Majoritatea francizelor te vor invata cum sa-ti manageriezi afacerile de zi cu zi ale companiei, cum sa-ti promovezi afacerea si este potrivit pentru tine sa lucrezi cu un brand sau un nume care deja are o reputatie pe piata de afaceri.
Francizele ofera o retea de sprijin, fie ca intampini o problema in ceea ce priveste procedurile operationale, legale sau vanzarile, fie ca vrei informatii despre un produs sau serviciu si poti obtine toate lamuririle. Poti lua legatura cu alte francize, invatand din experiente. Majoritatea companiilor care au francize ofera training frecvent, ajutandu-i pe cei interesati sa invete cum sa isi organizeze si sa isi puna in functiune afacerea, cum sa atraga si sa pastreze clienti. Nivelul suporturilor variaza si este important sa alegi dintre oportunitatile de afaceri care ofera resurse serioase care vor contribui la cresterea afacerii.
 
Francizele au, de asemenea, produse sau servicii deja cunoscute de oameni si asta genereaza un castig eventual. Daca deja esti implicat intr-o companie care are un renume bun, atunci clientii vor sti ce fel de servicii oferi si ce fel de afacere vor incheia cu tine. Acest lucru presupune multa presiune pe umerii tai sa iti poti construi propria reputatie, astfel vei putea sa-ti dezvolti compania si sa poti privi mai departe spre viitor. Alt avantaj este faptul ca produsul capteaza toata atentia si nu persoana ta. Daca detii un magazin de utilitati, atelier de reparatii auto sau un serviciu de livrare a florilor, oamenii vor retine si vor avea incredere in numele companiei tale, iar acest lucru poate reprezenta un avantaj pentru tine ca un detinator de afacere debutant.
 
Francizele reprezinta operatiuni de larga amploare, fiecare magazin, punct de vanzare sau filiala functioneaza intr-un mod similar  in majoritatea cazurilor. Lucrand cu franciza potrivita vei avea sansa de a avea multa libertate de alegere. Chiar daca vinzi servicii sau produse similare ca un magazin din alta parte a orasului, esti capabil inca sa iti dezvolti afacerea si s-o extinzi  in propriile conditii, sperand ca eforturile tale sa fie recompensate.
 
Poti stapani afacerea chiar daca ai o franciza, vei fi la fel de responsabil pentru castigurile si dezvoltarea afacerii. Cand succesul tau nu este remarcat, te poti baza pe satisfactia construirii a ceva pe propriul tau nume si nu ca angajat, spre deosebire de a avea un job traditional. Detii controlul si capacitatea eforturilor tale, a marketingului si a mentinerii afacerii. Iti poti construi propria baza de clienti si sa fii mandru de munca ta, un lucru diferit de ceea ce se intampla ca atunci erai angajat intr-o alta companie.
 
In timp ce franciza impune un nivel de intelegere care nu se adreseaza oricui, majoritatea oamenilor sunt interesati sa inceapa o afacere care are toate componentele necesare. Poti gasi una care se potriveste bugetului tau, timpului si efortului pe care vrei sa-l aloci afacerii tale in mod zilnic. Poti gasi o componenta care sa se concentreze pe nisa ta si pe nivelul de experienta. Pe scurt, o franciza poate fi o investitie simpla, profitabila si inteleapta pe care trebuie s-o faci daca vrei sa incepi o afacere care este deja organizata. Unele oportunitati de franciza sunt mai bune decat altele si unele companii isi trateaza francizele mai potrivit ca altele. Va trebui sa platesti bani frecvent, fapt care include totul incepand cu procentajele de baza a veniturilor pana la costurile diverse adaugate unor investitii initiale rotunjite.
 
Procesul alegerii unei francize corecte este de durata si impune o planificare atenta. Poti economisi timp si efort daca iti reduci frustrarea concentrandu-te pe lucrurile care esueaza in interiorul bugetului tau asa cum te ocupi de indeplinirea scopurilor tale. Nu alege oportunitatea unei francize doar pentru ca vezi brandul peste tot si pentru ca are foarte mare cautare.
 
Gandeste-te la alti factori, precum istoricul companiei, stabilitatea obtinuta de-a lungul vremii si felul in care este tratata franciza. Aminteste-ti intotdeauna ca, desi afacerea  functioneaza sub bannerul altui produs sau serviciu, este totusi afacerea ta. Daca intri in afacere pentru tine, asigura-te ca este o modalitate de a te face fericit suficient cat sa te motiveze sa iti transformi visurile in realitate. Informeaza-te temeinic asupra oportunitatilor oferite de franciza si invata cum sa fii propriul sef fara sa incepi o afacere de la zero.
 
Sursa:  income.com


Tags: afaceristart in afaceriafaceri miciantreprenorioportunitati de afacerifranciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]