Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franciza KFC: cat te costa sa deschizi un business cu pui prajit in Romania

de Idei de afaceri 11 Dec. 2023 60168
Franciza KFC: cat te costa sa deschizi un business cu pui prajit in Romania
4.09 din 269 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Povestea KFC incepe din anul 1930, atunci cand puiului prajit a fost apreciat de catre public. Increzator in propria reteta, Colonelul Sanders se dedica unei afaceri care va ajunge cunoscuta peste tot in lume.

 
KFC se inscrie in topul resturantelor populare bazate pe chicken&food. Yum! Brands, o companie conglomerata, este cea care detine cunoscutul lant de magazine. Compania mai detine si alte lanturi populare de magazine, precum Taco Bell si Pizza Hut.
 
Cu mai mult de 500 de unitati KFC in toata lumea si mai mult de 50% din cota de piata din umbrela companiei, oportunitatile de investitii KFC sunt ideale pentru oamenii de afaceri care sunt motivati si dedicati in a aduce un serviciu bun clientilor lor.
 

De ce sa alegi o franciza KFC?

 
Atunci cand vorbim de veniturile KFC, vorbim de vanzari de 3,6 miliarde de lei anual si aproximativ 750.000 de angajati la nivel mondial.
 
KFC detine peste 15.000 de restaurante in 109 de tari, ceea ce iti aduce popularitate si un volum mare de comenzi inca din prima luna de la deschiderea francizei. Daca vrei sa incepi o afacere de tip franciza trebuie sa ai in vedere popularitatea si vizibilitatea companiei mama.
 
KFC iti ofera tie, viitorului antreprenor, training gratuit pentru a-ti dezvolta abilitatile in manipularea unei afaceri de acest tip. De asemenea, personalul angajat de tine nu va fi neglijat. La training, tu impreuna cu personalul, veti invata strategii de marketing si custom service, dar si metode de business pe care KFC le abordeaza de-a lungul timpului.

Cum sa devii francizat KFC?

 
Un punct important de indeplinit pentru a deveni francizat este locatia. Aceasta poate fi manipulata de catre societatea-mama, in contextul maximizarii vizibilitatii. In acest fel, nu se compromite profitul.
 
Un geniu in multibranding, Yum! Brands poate gazdui alegerea ta de doua branduri sub acelasi acoperis. De asemenea, iti ofera valoare pentru banii tai prin combinarea a doua nume de restaurante de top si oferind consumatorilor comoditatea si alegerea de care au nevoie. Acum, ei nu vor trebui sa se mai mute dintr-un loc in altul doar pentru a comanda mancare proaspata si realizata intr-un timp scurt.
 
Compania mai are, de asemenea, ceea ce ei numesc Value Network. Aceasta include programe si recunoastere a staff-ului si suport pentru a-ti permite sa concurezi in termeni de publicitate. 
 
Recunoasterea brandului este o forma de publicitate, astfel incat vei fi sigur ca vei primi mai mult decat ceea ce ai nevoie. Atractia consumatorilor si avantajul competitiei se castiga prin simpla recunoastere a brandului, astfel incat sa nu trebuiasca sa platesti bani in plus pentru anunturi TV sau afise. Cu acesti factori, randamentul investitiilor poate fi dobandit intr-un timp mai scurt.

Obligatiile si restrictiile francizatului KFC

 
Pe durata contractului de franciza, francizatul trebuie sa administreze punctul de vanzare. In conditiile in care franciza este reprezentata de o corporatie sau are mai multi proprietari, se va desemna o persoana de control. Aceasta trebuie sa conduca in mod activ afacerile desfasurate la franciza.
 
Francizatii au obligatia de a vinde toate produsele, precum desemneaza periodic francizorul. In acest caz, francizatii pot furniza servicii de catering si pot realiza vanzari la evenimente speciale, numai daca se indeplinesc cerintele francizorului.

Costurile francizei KFC

 
In conditiile in care esti hotarat, trebuie sa ai in vedere costurile unei francize KFC. Mai exact, o franciza de acest tip are nevoie de 45.000 de dolari (taxa de franciza), suma care nu include toate cheltuielile.

Compania mama percepe o taxa de redeventa de 5% din incasarile lunare ale francizatului.
 
De asemenea, baza de capital numerar este esentiala pentru constructii si alte echipamente care trerbuie achizitionate mai tarziu. Astfel, vei avea nevoie de aproximativ 750.000 - 1.4 milioane de dolari cerinte de capital.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: franciza kfcfrancizat kfccosturi franciza kfc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.09 din 5 - 269 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]