Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Vor fi mult mai putine produse traditionale in Romania. Multi consumatori au fost inselati

de Ilinca Dobrescu 13 Mar. 2014 2565
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atentie, afaceristi. Produsele traditionale vor trece prin controale mai stricte decat pana in acest moment. Cu toate ca suntem atrasi de ideea de a consuma produse traditionale, multe dintre cele 4.400 de produse denumite astfel, nu erau cu adevarat traditionale.

Rezultatul natural? Multi consumatori au fost inselati de producatori, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Ajunsesem pe vechea legislatie sa avem in Romania 4.402 produse traditionale, obtinute in mare parte si in sistem industrial, fara limita de cantitate, fara sa fie prevazute controale elaborate din punct de vedere al cantitatii, din punct de vedere al metodei care se foloseste pentru a obtine un produs traditional", a spus Daniel Constantin citat de Mediafax.

Seful MADR subliniaza ca noua legislatie va lasa pe piata strict produsele cu adevarat traditionale.

"Dupa noua legislatie, toate produsele traditionale trebuie sa obtina din nou atestatul. Cred ca vor fi mult mai putine produse traditionale, pentru ca astazi, din pacate, foarte multe poarta denumirea de produs traditional fara sa fie traditionale", a adaugat Constantin.


Noile norme prevad faptul ca va exista o cantitate zilnica de produse la nivel limitat, la un aliment traditional. Discutam despre o cantitate maxima de 400 de kilograme sau litri pe zi, exceptie de la aceasta regula facand produsele de panificatie. Acestea nu pot depasi mai mult de 800 de kilograme pe zi.

Mai mult, atestatele produselor traditionale vor avea valabilitate pe parcursul a noua luni de la data intrarii in vigoare a ordinului. Eliberarea noului tip de atestat se face la solicitarea operatorului economic, dupa ce este verificat vechiul caiet de sarcini si spatiul destinat productiei de reprezentanti ai MADR si ANPC, noteaza Recolta.eu.



Tags: produse traditionaleproduse traditionale in romaniaatestat produse traditionale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]