Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franciza Clever Children - Interviu cu Violeta Lupu, National Franchise Manager

de Zenobia Badescu 02 Oct. 2011 10812
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi are un nume englezesc, Clever Children este prima franciza romaneasca de training pentru copii si tineri. Firma de training Clever Business Solution a fost infiintata in 2007 de catre Violeta Lupu si Adrian Dascalu, aplicand experienta lor de peste 10 ani in acest domeniu. Programele de instruire propuse de firma completeaza invatamantul obligatoriu de stat si pregatesc copiii pentru a deveni adulti increzatori in fortele proprii, cu stima de sine si inzestrati cu valori morale, etice si umaniste de calitate.

Idei de Afaceri: Aveti o pregatire in acest domeniu? Ce anume v-a determinat sa alegeti o activitate dedicata educarii copiilor?
Violeta Lupu: Atat eu, cat si Adrian, partenerul meu de afaceri, suntem absolventi ai Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii din Bucuresti. Personal am stiut intotdeauna ca voi fi profesor si ca voi activa intr-un domeniu care imi va permite sa fiu in preajma copiilor.

Provin dintr-o familie de profesori care mi-a transmis intotdeauna valorile educatiei si imi place sa impartasesc din cunostintele mele celor din jur, fie ei copii sau propriii angajati.

Adrian si-a dorit sa faca cercetare, deci directia lui a fost oarecum aceeasi: educatie si cercetare. Imediat dupa terminarea facultatii am lucrat amandoi in cadrul unor prestigioase companii de training. Mai intai am fost traineri, dupa aceea coordonatori de programe educationale si apoi manageri de centre educationale.

Pregatirea propriu-zisa in acest domeniu este reprezentata de numeroase traininguri de perfectionare atat in tara, dar mai ales in strainatate, in tari precum Austria, Irlanda sau Grecia. Am invatat multe aspecte pe care le-am aplicat in activitatea noastra de zi cu zi si, in acelasi timp, ne-am dat seama ca ceea ce se intampla in strainatate in sistemul educational privat se intampla deja si la noi (tot in sistemul privat) sau poate fi aplicat cu usurinta.

Idei de Afaceri: De ce ati optat pentru francizarea afacerii pe care o desfasurati?
Violeta Lupu: Inca de la inceputul carierei noastre am lucrat in firme de training care s-au dezvoltat prin achizitionarea si oferirea programelor de training licentiate sau francizate, prin urmare rigoarea, calitatea cursurilor si standardele impuse de functionarea in cadrul unei retele de centre educationale francizate reprezinta, din punctul nostru de vedere, raspunsul la intrebarea „Cum pot avea o afacere in domeniul educational care sa imi aduca satisfactii financiare si profesionale?”.

Prin urmare, francizarea afacerii a venit de la sine, datorita cererilor venite din piata, atat din partea parintilor, cat si a potentialilor solicitanti ai francizei. Francizarea a fost un aspect pe care il consideram firesc in dezvoltarea afacerii de training pentru copii, mai ales pentru ca stiam foarte bine cum functioneaza un astfel de sistem si cunosteam nevoile si aspiratiile francizorului si ale francizatului deopotriva.

Idei de Afaceri: Nu exista teama ca, intr-un fel, va creati concurenta?
Violeta Lupu: Nu, a fost un pas bine calculat. Inca de la debutul afacerii noastre de traininguri pentru copii (martie 2008) am primit solicitari din partea antreprenorilor si a persoanelor care activeaza in domeniul educatiei, dar nu numai, pentru a organiza cursurile Clever Children in alte orase din tara. Acestor cereri li s-au alaturat solicitarile parintilor din alte orase ale tarii care isi manifestau interesul de a-i inscrie pe copiii lor in cadrul programelor Clever Children.

Toate aceste aspecte, experienta anterioara intr-un sistem educational francizat si interesul parintilor si a antreprenorilor din teritoriu pentru trainingurile de copii ne-au determinat sa realizam, impreuna cu o firma de consultanta specializata in dezvoltarea francizelor, prima franciza romaneasca de training pentru copii.

In acest moment, cursurile Clever Children se organizeaza in Bucuresti, Corbeanca, Ploiesti si Constanta, iar in aceasta toamna vom deschide centre si in alte orase mari din tara.

Idei de Afaceri: Felicitari pentru aceste proiecte! Asadar, educatia complementara pentru copii a luat avant.
Violeta Lupu: Exista un interes crescut al parintilor pentru a oferi copiilor educatie non-formala, in afara sistemului clasic de invatamant. Aceasta rezulta din cererea din ce in ce mai mare pentru programe educationale extrascolare menite sa le dezvolte copiilor stima de sine, curajul, spiritul de initiativa, limbajul si comportamentul in societate. In strainatate, mai ales in sistemul de invatamant britanic si american, lectiile de educatie antreprenoriala sunt incluse in orele de scoala a copiilor inca din clasele primare.

Parintii romani inteleg cat de importante sunt toate aceste informatii pentru dezvoltarea copiilor lor, viitori adulti, si cauta solutii similare si in Romania (vezi cursul MBA-ul copiilor CLEVER care include lectii de comunicare si negociere, marketing personal, mini-finante si leadership, mini-business plan). Chiar daca nu toti copiii vor avea in viitor propria afacere, cursurile le vor fi de folos atunci cand vor construi un proiect pe care il vor coordona, in relationarea cu alte persoane si vor intelege mai bine cum functioneaza compania in care vor fi angajati.

Idei de Afaceri: Ce pregatire profesionala trebuie sa aiba cel care aspira la deschiderea unei francize Clever Children, presupunand ca el este unul dintre traineri.
Violeta Lupu: Este nevoie de studii superioare (de preferat in domeniul educational, dar nu obligatoriu) si experienta in management, marketing sau vanzari.

Idei de Afaceri:
Ce calitati de manager sunt necesare?
Violeta Lupu: O serie de calitati, toate la fel de importante: sa fie organizat, sa obtina rezultate in mod constant, rabdator, abordabil, hotarat, interesat, entuziasmat, punctual, comunicativ, sa asculte si sa actioneze ferm, dar corect, increzator, bun motivator.

Idei de Afaceri:
Legat de locatie, ce recomandari aveti?
Violeta Lupu: Centrele autorizate pot functiona in teritoriul reprezentat de intregul judet pentru care solicita franciza, insa este de preferat ca orasul unde se va afla centrul propriu-zis sa aiba minimum 100.000 de locuitori.

In ceea ce priveste locatia salilor de curs: de preferat central, cat mai usor acesibil din orice zona a orasului, sa dispuna de mijloace de transport in comun variate. Dotarile minime pentru salile de curs sunt: mocheta, 12 scaune cu masute rabatabile, birou si scaun pentru trainer, laptop si video-proiector, panou de proiectie.

Este, de asemenea, de preferat sa existe si un spatiu de asteptare pentru parinti dotat cu o mini-biblioteca, reviste, internet pentru parinti (laptop propriu) etc. Tot aici parintii pot servi o cafea sau un ceai cat timp ii asteapta pe cei mici sa termine cursul.

Idei de Afaceri:
Care sunt conditiile financiare ale francizei?
Violeta Lupu: Taxa de intrare in franciza, care se plateste o singura data la intrarea in retea, este de 2.500 de euro pentru urmatorii 5 francizati (centrele 6 – 10) si 4.000 de euro pentru centrele 11 –15 din teritoriu, precum si pentru centrele pe care le vom deschide in Bucuresti. Redeventele anuale sunt intre 1.500 si 2.500 euro/an/3 transe si 15 euro/copil. In aceasta taxa, copiii vor primi foaia matricola cu numar unic de inregistrare in reteaua de centre Clever Children, caietul de curs si diploma de participare.

Idei de Afaceri:
In cat timp se poate amortiza investitia initiala?
Violeta Lupu: Investitia initiala se poate recupera intr-un an si jumatate – doi ani, poate si mai devreme. Totul depinde de gradul de implicare a francizatului in dezvoltarea propriului business, de expererienta pe care o are in acest domeniu, de echipa pe care si – o va forma si, nu in ultimul rand, de adaptabilitatea pe piata locala pe care o va deservi.

Idei de Afaceri: Care este profitul francizatului?
Violeta Lupu: Fiecare centru francizat din teritoriu are libertatea sa isi stabileasca propriile tarife pentru cursurile Clever Children, cu exceptia centrelor din Bucuresti si Ilfov. Prin urmare, profitul poate varia intre 15% si 30% in primul an dupa recuperarea investitiei. Raspunsuri complete pentru fiecare solicitant al francizei pot fi date ca urmare a discutiilor pe care le avem pe baza planului de business intocmit si a proiectiilor financiare pe care le vom adapta impreuna pentru piata locala pentru care solicita franciza.

Idei de Afaceri: Care este perioada de incheiere a contractului?
Violeta Lupu: Contractul de franciza se semneaza pentru o perioada de 3 ani si se prelungeste in aceeasi termeni din 3 in 3 ani.

Asadar, pachetul francizei include:
– acordul francizorului pentru organizarea tuturor cursurilor Clever Children si utilizarea marcilor inregistrate (CLEVER Children®, Alege cursul visat de tine pentru copilul tau! ®, MBA-ul copiilor CLEVER®, NLP Training for Succesful Kids®);
– training si consultanta pentru pregatirea managerului de centru si a trainerilor conform standardelor Clever Children. Durata pregatirii francizatului este stabilita de comun acord cu acesta in functie de experienta si interesul pentru anumite subiecte din manualul operational al francizei si ghidurile de training pentru fiecare curs in parte si dureaza intre 1 si 3 zile cu managerul de centru, respectiv intre 1 si 3 zile cu trainerii francizatului;
– manualul operational pentru promovarea, vanzarea si organizarea cursurilor Clever Children care cuprinde know-how-ul referitor la organizarea activitatii angajatilor, scripturi telefonice cu parintii, e-mail-uri standard, proceduri de lucru si alte aspecte foarte de importante care fac diferenta;
– ghidul trainerului pentru fiecare curs, prezentarile si exercitiile sau aplicatiile practice derulate in timpul cursului;
– machete editabile pentru banner, roll-up, afise si flyere, precum si alte elemente de identitate vizuala a francizei;
– prezentare editabila a ofertei educationale pentru parinti si cadre didactice;
– consultanta permanenta pentru contractarea si organizarea cursurilor.

In plus, domeniile www.CursuriCopii.ro si www.TrainingCopii.ro, detinute de franciza Clever Children, reprezinta un avantaj considerabil pentru intreaga retea de francizati in ceea ce priveste promovarea online.

Doriti sa deschideti un centru educational Clever Children in orasul dumneavoastra?
Iata cei trei pasi pentru a deveni francizat Clever Business Solution.


Pasul 1 – Completarea formularului de selectie a francizatilor aflat pe site-ul centrului
(http://www.cursuricopii.ro/detalii-franciza-Clever-children.html).

Pasul 2 – Discutii cu francizorul pe baza formularului transmis cu solicitarea de intrare in reteaua de franciza si a planului de business propus. Solicitantul francizei/potentialul francizat va intocmi planul de business pe baza caruia va fi evaluat pentru a fi acceptat in reteaua de centre acreditate Clever Children).

Pasul 3 – Semnarea contractului de franciza si pregatirea managerului de centru si a trainerilor.
Detalii: www.Cleverbs.ro/francizacopii

Aflati toate detaliile demararii unei afaceri ca trainer pentru copii in cadrul ghidului disponibil chiar aici!




Tags: francizafranciza clever childrenfrancizorfrancizat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Care sunt avantajele si dezavantajele unui francizat?

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru francizat, avantajele optiunii pentru o afacere in sistem de franciza sunt numeroase, iar cele mai evidente le veti gasi mai jos. Prin...

Viata de francizat. Provocari si alegeri

de Idei de afaceri
05 Oct 2023
Intrarea intr-o afacere in sistem de franciza poate fi o provocare pentru oricine doreste sa-si deschida o afacere proprie. Avantajele derularii unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]