Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Francize - Teren de paintball

de Ideideafaceri.ro 21 Apr. 2008 7797
4.25 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai frecventate baze de paintball este cea de la Keoke (Bucuresti), cunoscuta sub numele de City Paintball.

Dotata dupa norme europene, afacerea a devenit profitabila la putina vreme dupa ce a fost pusa pe picioare. Despre acest lucru ne-a vorbit dl Traian Paicu.

Idei de AFACERI: D-le Paicu, povestiti-ne despre primul dvs. contact cu paintball-ul

Traian Paicu:
Acum opt ani, toti cei patru parteneri din firma aveam intre 18 si 21 de ani. Bineinteles ca eram in cautare de distractii, lucru normal pentru varsta noastra, si asa am descoperit o oferta de paintball intr-o padure din apropierea Bucurestiului. Ne-a placut jocul foarte mult, insa nu ne-a placut modul in care era organizat. Aici trebuie precizat ca tot ce am facut si am incercat sa facem in paintball este in totala opozitie cu ce am vazut atunci jocul se desfasura intr-o padure neamenajata, iar echipamentele se dadeau din portbagajul unei masini.

Documentandu-ne si vazand succesul din strainatate pe care il cunoaste afacerea, vazand ca incepe sa aiba succes si in Romania, ne-am hotarat sa facem propriul nostru teren de paintball.

Idei de AFACERI: Exista un interes in crestere al romanilor fata de acest joc?

Traian Paicu:
Absolut. Avand deja o istorie de cinci ani in domeniu, cu peste 20 de terenuri deschise in tara, am putut observa ca, de la an la an, a crescut numarul de jucatori, numarul de terenuri deschise, cererea de echipamente, numarul de bile consumate. Sunt cativa indicatori care, pusi pe hartie, arata o evolutie ametitoare a acestei afaceri.

[demo]

Idei de AFACERI: Ati intampinat dificultati la inceput?

Traian Paicu:
Daca privesc acum in urma, nu pot sa spun ca au fost dificultati. Era vorba mai mult de faptul ca nimeni dintre noi nu mai facuse asa ceva. A fost greu sa intelegem cum se face un import, cum se gestioneaza o companie, cum se promoveaza un produs si, cel mai important, cum sa fim pe placul clientilor.

Idei de AFACERI: V-ati lovit de probleme de ordin legislativ ?

Traian Paicu:
Nu au fost probleme mari. A fost destul de dificil sa gasim incadrarea juridica a echipamentelor pentru import, in rest totul a fost usor. Terenurile nu au necesitat autorizatii suplimentare fata de cele necesare oricarui parc de distractii.

Apoi, pentru jucatori nu exista o norma speciala, insa avem un regulament intern destul de strict, care protejeaza atat jucatorii, cat si organizatorii de orice necazuri. E un regulament pe care jucatorii trebuie sa-l citeasca la inceputul jocului, dupa care trebuie sa semneze ca l-au inteles si ca-l respecta. 

Idei de AFACERI: Ce fel de servicii oferiti si la ce preturi?

Traian Paicu:
Desi totul a pornit de la jocul de paintball, in acest moment oferta de servicii s-a marit. Pe langa jocul obisnuit la teren, care consta in activitatea normala de paintball prietenii vin si se impusca cu vopsea celelalte servicii constau in importul de echipamente si vanzarea pentru alte terenuri de paintball, organizarea de activitati de team-building, furnizarea de materiale consumabile, consultanta pentru deschiderea terenurilor de paintball, vanzarea francizei CityPaintball in toata tara.

Idei de AFACERI: Dati-ne cateva detalii despre terenurile pe care se practica acest joc ?

Traian Paicu:
Voi da detalii despre caracteristicile unui teren City Paintball: trebuie sa aiba o suprafata minima de 4.000 mp si sa fie situat intr-o zona cu acces rapid transport in comun sau sosele. Terenul  trebuie sa fie delimitat printr-un gard care sa protejeze persoanele din afara lui.

Amenajarile ar fi : nocturna, cazemate, foisoare, saci cu nisip, constructii usoare, orice obstacol care se integreaza in decor, terasa cu vedere in teren, unde persoanele care nu joaca se pot relaxa in timp ce urmaresc jocul. Avand in vedere ca totusi este un teren de joaca cu tematica, orice element care poate duce jucatorul in atmosfera de lupta este potrivit.

Idei de AFACERI: Ce echipamente puneti la dispozitia participantilor ?

Traian Paicu:
Echipamentele puse la dispozitia sunt  combinezon, masca, marker si bile. La terenul din Baza Keoke exista un show-room cu echipamente. Acestea pot fi cumparate atat de persoane fizice cat si juridice, dupa ce obtin autorizatiile necesare de la politie.

Idei de AFACERI: Ce fel de clienti aveti ? Exista un profil al jucatorului de paintball ?

Traian Paicu:
Este o intrebare grea. De cate ori suntem intrebati, raspundem diferit. Este dificil sa stabilim profilul, paintball-ul este practicat de toate categoriile de varsta sau conditie sociala. Pornind de la parintii care vin sa-si aduca copiii si care ajung sa joace mai mult ei, continuand cu fetele care vin cu prietenii lor, dar sunt mult mai curajoase, si ajungand la angajatii care vin cu seful ca sa-si plateasca politele, cred ca putem spune ca ne adresam tuturor celor care incearca sa se simta bine intr-un mod la care pana acum doar au visat.

In medie, in fiecare saptamana sunt 30-35 de jocuri (perioadele importante de activitate sunt primavara si toamna). Exista foarte multe tipuri de scenariu pe care le propunem, dar majoritatea jucatorilor prefera sa joace varianta traditionala, in care doua echipe se impusca pana una ramane fara combatanti.

Idei de AFACERI: Cum ati devenit cunoscuti si cum ati reusit sa va impuneti pe piata ?

Traian Paicu:
Inca de la inceput am facut o promovare foarte agresiva a afacerii. Am fost prezenti pe aproape toate posturile de radio, am avut parteneriate cu televiziuni, ziare si site-uri web. Am impartit fluturasi, am lipit afise si am avut bannere in diverse locatii, am participat la targuri.

Cea mai importanta promovare a fost insa promovarea directa prin clienti. Mereu ne-am asigurat ca sunt multumiti si vor reveni cu prietenii. Cat despre cei nemultumiti, i-am impuscat. Cu vopsea.

Consideram ca elementele care ne-au ajutat sa ne impunem pe piata au fost, pe de-o parte, promovarea foarte buna si, pe de alta parte, modul in care am construit terenul de paintball, astfel incat sa nu poata fi intalnite aceleasi senzatii in alta parte.

Idei de AFACERI: Care au fost cele mai importante momente in dezvoltarea afacerii ?

Traian Paicu:
Probabil cele mai importante momente au fost deschiderea celor doua terenuri, de la Neptun si Bucuresti. Primul deoarece a reprezentat debutul paintball-ului organizat in Romania, iar al doilea a coincis cu dezvoltarea solida a afacerii si lansarea marcii CityPaintball.

Franciza se obtine in anumite conditii
Franciza CityPaintball este deja in vanzare de la inceputul anului 2005, spune Traian Paicu. Primul pas in acest sens a fost participarea la Targul International de Francize sustinut la Bucuresti, unde CityPaintball a si castigat premiul I pentru cea mai originala idee de franciza. In momentul incheierii contractului de franciza, echipa noastra se deplaseaza la locatiile in care francizatul ar dori sa inceapa aceasta afacere si analizeaza posibilitatile de realizare a investitiei pe acel teren.

Dimensiunea minima a unui teren de paintball este de 1.500 mp, recomandat incepand de la 4.000 mp. Cu cat terenul prezinta mai multe obstacole naturale cu atat va fi mai usor de amenajat si mai interesant pentru jucatori.

Urmatoarea etapa o reprezinta amenajarea lui dupa standardele CityPaintball. Amenajarea consta in amplasarea de obstacole: santuri, cazemate, foisoare, casute, astfel incat sa se pastreze distantele minime de siguranta intre jucatori, dar, in acelasi timp, sa-i determine pe acestia sa traga cat mai multe bile intr-o perioada data.

Dupa aducerea echipamentelor necesare, se efectueaza un training pentru personalul francizatului. Durata trainingului este de una-doua zile si acopera toate aspectele pe care trebuie sa le cunoasca un operator de paintball: utilizarea echipamentelor, curatarea si intretinerea lor, siguranta jucatorilor�, precizeaza Traian Paicu.

www.citypaintball.ro

 



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Franciza Spartan: cum poti sa iti deschizi o afacere cu specific grecesc in Romania

de Bianca Tila
01 Dec 2023
Printre afacerile de succes din Romania se numara francizele. Cu ajutorul francizelor, antreprenorul incepator are ocazia de a invata strategii de...

Sphera Franchise estimeaza profit dublu pentru 2023

de Bianca Tila
27 Mar 2023
Sphera Franchise opereaza restaurantele KFC, Pizza Hut si Taco Bell in Romania. Aceasta estimeaza profit aproape dublu pentru anul curent, potrivit...

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]