Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri la tara, dar care nu au treaba cu agricultura

de Florin Amariei 24 Feb. 2020 6106
4.32 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe langa afacerile agricole, mai mari sau mai mici, la sate se pot initia o sere de afaceri non-agricole, cu fonduri europene nerambursabile.

Satul si-a pastrat insa traditiile, iar micii mestesugari au infiintat firme, au inceput sa caute locuri de desfacere prin targurile de profil si, mai nou, cauta sa se dezvolte cu ajutorul finantarilor venite de la UE.
 
Iata 5 idei de afaceri non-agricole, la tara, pentru care puteti accesa fonduri UE.
 
1. Idei  de afaceri  la tara, cu fonduri europene - productie de turta dulce traditionala
Spre exemplu, Nicolae Andrei Onu, din Bascov (Arges), a transformat in afacere o traditie de familie, veche de 80 de ani -  productia de turta dulce traditionala.
 
„Avem un laborator in care lucram noi, familia, si avem si doua fete angajate. Am pastrat reteta de turta dulce traditionala si mergem cu produsele la targuri”,spune micul antreprenor rural. Pentru a promova afacerea, s-a afiliat unei asociatii de mestesugari si participa la targurile organizate de aceasta prin tara.
 
2. Idei  de afaceri  la tara, cu fonduri europene - mic mobilier traditional si obiecte de bucatarie din lemn
Dumitru Stan, din Babeni, Valcea, se ocupa cu prelucrarea lemnului si face mic mobilier traditional si obiecte de bucatarie din lemn. Lucrez eu si sotia. Noi producem, apoi vindem. Facem tavite, farfurii, platouri, coveti. Toate din lemn. Nu castigam mult, ca nu sunt bani, dar nici consum mare nu avem”, spune acesta.
 
3. Idei de afaceri la tara, cu fonduri europene - magazin alimentar
Desi pare ceva banal, o activitate comerciala de baza iti va putea aduce un profit frumos, daca reusesti sa ochesti zona potrivita pentru a avea clienti care chiar isi platesc cumparaturile si nu iau "pe caiet"...
 
4. Idei de afaceri la tara, cu fonduri europene - pensiune agroturistica
Turismul din Romania este intr-o continua crestere, iar o pensiune presupune costuri mult mai mici de administrare fata de un hotel.
 
5. Idei de afaceri la tara, cu fonduri europene - mic atelier de tamplarie
Avand in vedere cererea tot mai mare de lucruri prelucrate manual, vei putea sa iti dezvolti o afacere extrem de apreciata de cei care vor unicitate si lucruri facute pe comanda. Cum cei care au salarii mari nu au timp disponibil pentru a-si face ei exact ceea ce vor, pot apela la serviciile tale.

In plus, nu trebuie sa uiti ca nimic nu se compara cu libertatea de a munci cand vrei si, mai mult, aerul de la tara nici nu se compara cu cel din orasele mari ale Romaniei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri miciafaceri la taraafaceri non-agricoleafaceri fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.32 din 5 - 28 voturi.

Articole conexe

Sase idei de afaceri mici din care sa te inspiri

de Idei de afaceri
21 Ian 2021
Daca iti doresti sa treci de la statutul de angajat la cel de sef propriu, poti opta pentru o afacere de mici dimensiuni, in care munca ta poate fi...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

6 idei de afaceri mici care pot fi pornite acum

de Florin Amariei
11 Aug 2020
Daca vrei sa obtii un venit suplimentar, atunci avem 6 idei de afaceri mici care pot fi pornite acum drept sugestii pentru tine. Inspira-te, creeaza...

7 idei de afaceri mici care te vor ajuta sa ai mai multi bani

de Florin Amariei
29 Apr 2021
De ce 7 idei de de afaceri mici? Avand in vedere conditiile actuale ale pietei fortei de munca, anticipam ca vor exista romani doritori sa porneasca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]