Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri pe timp de criza: prima cafenea bio din Cluj!

de Alina Cotae 13 Dec. 2010 4010
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prima cafenea BIO din Cluj este localizata in Piata Avram Iancu, la etajul magazinului de produse bio „Cosul Verde”, de unde a venit si ideea lansarii cafenelei bio.

„Cafeneaua bio este de fapt continuarea a ceea ce am demarat in anul 2008, si anume magazinul cu produse bio. Am considerat ca ar fi bine sa le oferim clientilor un spatiu unde se pot relaxa consumand produse bio”, a declarat unul dintre asociati, Roxana Pencea.

Locuitorii orasului pot savura in cadrul cafenelei specialitati de cafea si prajituri realizate exvlusiv din produse certificate ecologic.

Retetele prajiturilor sunt realizate de maestrul bucatar, Anda Calinici. Aceasta a preparat, impreuna cu un alt coleg de breasla, cel mai mare tort din Ardeal, in urma cu trei saptamani, la aniversarea a trei ani de la deschiderea complexului comercial Polus Center.

„Retetele pentru prajituri sunt foarte speciale, pentru ca sunt ale Andei Calinici, maestru bucatar, iar noi i-am pus la dispozitie ingredientele certificate ecologic”, a adaugat Roxana.

Multe ingrediente sunt procurate din tara, spre exemplu faina provenind din judetul Cluj-Napoca. Pe de alta parte, ciocolata este adusa din alte colturi ale lumii, iar cafeaua este cumparata din reteaua internationala de comert echitabil, prin intermediul careia fermierii producatori sunt rasplatiti cu un pret corect.

Prajiturile bio sunt realizate din ingrediente naturale, printre care se numara: ciocolata, stafide, migdale, unt bio, cafeneaua oferind si prajituri cu dovleac. De asemenea, si cafeaua este preparata din ingrediente bio, spre exemplu, pentru cappuccino se folosesc urmatoarele: cafea, lapte spumat si zahar mascovado.

Cafeneaua practica preturi accesibile tuturor, deoarece proprietarii acesteia doresc sa se adreseze unei arii largi de clienti. Ei vor ca oricine vrea sa isi bea cafeaua intr-o cafenea, sa isi permita sa savureze o cafea bio.

Vrei sa-ti deschizi o cafenea? Iata cum poti incepe!



Tags: cafeneabiocafeacluj

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Biofarm a afisat un profit net de 70 de milioane de lei

de Bianca Tila
16 Nov 2023
Producatorul de medicamente Biofarm a inregistrat un profit net de 69,9 milioane de lei in primele noua luni ale acestui an. Rezultatul s-a...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Magazin online cu produse bio. Model plan de afaceri

de Idei de afaceri
27 Feb 2024
Desi poate e greu de crezut, afacerile cu produse bio se inmultesc pe zi ce trece. Chiar si in conditii economice precare, acestea reusesc sa...

Momente pline de gust acasa, cu capsulele de cafea ce au primit recunoasterea Votat Produsul Anului 2023

de Idei de afaceri
30 Mai 2023
Calitate si gust intens, savuros intr-un ambalaj care nu dauneaza mediului inconjurator! Descopera sortimentele de capsule de cafea Julius Meinl,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]