Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura ecologica in varf de munte

de Ideideafaceri.ro 02 Sep. 2009 6020
2.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultura romaneasca este in mare impas si asta nu de azi de ieri, insa exista si oameni care pasionati si dedicati acestui domeniu, inoveaza si surprind prin realizari. Se stie ca agricultura este specifica zonelor de campie si cel mult celor de deal, dar iata ca ni s-a demonstrat ca acest lucru este posibil si la munte.



Intr-un oras de munte, aglomerat, cum este Brasovul, un pensionar fost inginer agricol, Mirel Constantin Popa, a creat o oaza de agricultura naturala. Acesta a realizat pe o suprafata ceva mai mare de 500 de mp, o gradina frumos amenajata, pe straturi, prin care isi asigura aproape tot necesarul de legume si fructe al familiei, si de care se ocupa impreuna cu fiul sau.

Ea reprezinta sursa zilnica de produse proaspete, spre bucuria familiei si a prietenilor, care nu se opresc sa laude gustul delicios al legumelor si zarzavaturilor. Gradina si proprietarul au fost descoperiti de organizatia Slow Food Brasov.

Produsele obtinute au la baza tipul de agricultura organica, care interzice utilizarea diverselor substante chimice: pesticide, ierbicide, insecticide si hormoni. Conform spuselor proprietarului, produsele pe care le obtine in gradina sunt atestate ca fiind ecologice, si poarta eticheta AE (agricultura ecologica).

Studiile arata ca cel putin 49,5% dintre fructele, legumele si cerealele produse in UE contin pesticide. Prin urmare, jumatate dintre legumele si fructele pe care le consumam zilnic, alaturi de copiii nostri, contin substante toxice extrem de periculoase. Problemele hormonale grave, sterilitatea, cancerul sau malformatiile la copii sunt doar cateva dintre cele mai grave afectiuni provocate de pesticide! ... De aceea cultivarea legumelor in sistem ecologic este o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE.

Gradinarul este mandru de promovarea soiurilor de legume si fructe autohtone. Printre soiurile de legume romanesti cultivate se numara varza timpurie Gloria, varza de toamna de Buzau, rosia de Buzau, rosia de Roman, fasole aurie de Bacau, ardei gras galben superior sau vinete soiul Clasic.

Agricultura nationala trece printr-o perioada extrem de dificila, din cauza dezinteresului general privitor la conservarea soiurilor autohtone de legume si fructe, permitand importul si cultivarea semintelor modificate genetic, considera fostul inginer agricol, Mirel Popa.

In perioada 29-30 august 2009 a avut loc la Brasov, Targul de produse traditionale „Roadele Pamantului”, organizat de Slow Food Brasov, la care gradinarul a fost invitatul special, pentru a aduce in atentia participantilor aceasta noua realizare in domeniul agricol.

Cultiva si tu legume in sistem ecologic. Acum ai la indemana toate informatiile de care ai nevoie.



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

Piata de desfacere. Unde pot vinde produsele mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Orice afacere isi desfasoara activatea intr-un anumit mediu, ce exercita o puternica influenta asupra sa. Multiplele relatii din piata, elementele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]