Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantajele si dezavantajele lansarii unei afaceri

de Alina Cristina Cotae 25 Nov. 2010 6092
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand locurile de munca disponibile devin din ce in ce mai rare, ideea unei francize poate parea interesanta, dar trebuie sa analizezi avantajele si dezavantajele unei astfel de optiuni.

In conditiile pietei de astazi, foarte multi someri au inceput sa realizeze ca singura modalitate prin care isi pot gasi de lucru este sa isi coboare standardele. Un nivel redus de angajare apare intotdeauna atunci cand economia unei tari isi revine dupa o recesiune.

Se stie ca atunci cand exista mai multe persoane care cauta un loc de munca, angajatorii obisnuiesc sa devina mai pretentiosi in selectionarea acestora si sa ofere mai putine compensatii.

Cu cat oamenii incep sa ocupe locurile de munca mai repede, cu atat numarul aplicantilor este redus si fortele pietei tind sa remedieze situatia. In general, acest lucru se intampla foarte repede in timpul unei recuperari, deoarece majoritatea crizelor financiare se termina cu o izbucnire a activitatii economice si a crearii de locuri de munca.

Totusi, se pare ca piata de astazi difera din acest punct de vedere. Deoarece se vorbeste de o recuperare economica bazata pe un nivel ridicat de somaj, putem afirma ca, in esenta, o astfel de revenire pozitioneaza economia intr-un impas.

In foarte multe cazuri, oamenii fara locuri de munca accepta posturi care sunt platite mult mai prost decat pozitiile ocupate anterior, ce nu ofera beneficii si care sunt doar temporare.

Avand in vedere aceste conditii, aspectele privind alegerea unei slujbe sau a unei francize se schimba in mod considerabil.

Cel mai important avantaj al unui job de subordonat consta in existenta unui risc asumat mult mai mic. De cele mai multe ori se presupune ca o slujba buna garanteaza un venit lunar in schimbul unui anumit efort, fara a exista riscul de a fi dat afara.

Majoritatea oamenilor sunt atrasi in mod inconstient de promisiunea sigurantei financiare.Vremurile s-au schimbat insa, si aceste presupuneri trebuie reevaluate.

Daca beneficiile si compensatiile sunt reduse drastic, sau in cazul in care continuitatea postului sta sub semnul intrebarii, siguranta asociata alegerii unui job scade considerabil. Prin urmare, avand in vedere aceste conditii, oamenii au ajuns sa isi dea seama ca ceea ce ei percepeau drept siguranta, nu este altceva decat o iluzie.

Pe de cealalta parte, avantajele unei francize au fost intotdeauna de trei ori mai multe. In primul rand, se presupune ca o afacere proprie va avea venituri semnificative, bineinteles, cu un efort intensiv sustinut de intreprinzator. In al doilea rand, afacerea va produce venituri in foarte mult numerar, devenind profitabil ca, la un moment dat, sa fie vanduta. In al treilea rand, exista numeroase avantaje pentru cei care deschid francize, care nu le sunt oferite simplilor angajati.

Inca o data, vremurile schimbatoare de astazi ne arata ca aceste argumente nu mai sunt valabile. Foarte multe afaceri fac eforturi sau chiar nu reusesc sa razbeasca pe piata de astazi. Unele francize care erau considerate ca fiind foarte sigure, cu investitii garantate, au ajuns sa fie vazute ca intreprinderi hazardate.

Desi avantajele unei francize poti fi si astazi valabile, un potential intreprinzator trebuie sa fie foarte atent in gasirea oportunitatilor potrivite. Proverbul conform caruia „mai bine sa te feresti de boala, decat sa te cauti” se aplica perfect in cercetarea si alegerea unei francize profitabile.

Pentru cineva care este atat de atent la procesul de culegere a datelor, asigurandu-se ca totul este in ordine, se poate dovedi a fi o initiere in afacerile cu francize.

Rata mare a somajului cu care ne confruntam a ajuns sa schimbe perceptiile oamenilor privind planurile de viitor, incurajandu-i sa devina intreprinzatori de succes.

 



Tags: afacerifranciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Industria alimentara - 3 automatizari eficiente pentru cresterea afacerii tale

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Industria alimentara, asemeni tuturor celorlalte zone de productie, se confrunta cu provocari si oportunitati noi, in fiecare zi. Ca antreprenor in...

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]