Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere cu caviar, aurul negru al acvaculturii

de Mihaela Pascu 11 Ian. 2011 3946
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cel mai valoros produs care se obtine de la sturioni este caviarul care se vinde cu un pret mult mai mare decat cel al varietatilor traditionale de caviar, dar si foarte scumpe, obtinute de la morun, nisetru si pastruga (caviar „Beluga”, „Osetra” si respectiv „Sevruga”).

Cantitati importante de caviar de calitate superioara se obtin de la sturionii crescuti in ferme piscicole precum sturionul alb (Acipenser transmontanus) si sturionul siberian (Acipenser baeri).

Caviarul obtinut din icre de sturioni este apreciat pentru importantele sale valori nutritionale: 100 g de caviar contin 2800 Kcal. Proteinele continute sunt diverse: arginina, histamina, isoleucina, lizina si metionina. Grasimile pe care le contine acest tip de caviar sunt formate din: colesterol (25%) si lecitina (75%). In plus, caviarul contine si urmatoarele vitamine: A, C, PP, B2, B6 si B12.

Caviarul proaspat este obtinut din icrele intregi ale femelelor de sturion. Pestii sunt anesteziati prin lovirea atenta a unui punct localizat in cap, iar icrele sunt colectate cat pestele este inca viu. Dupa uscare si amestecul cu sare, se impacheteaza in cutii de sticla, metal sau portelan si se pot consuma.

Caviarul este de mai multe tipuri, iar preturile difera in functie de acestea:

Caviarul de grad 1: este caviarul tare, cu granule mari, corionul intact, culoarea si aroma fiind perfecte.

Caviarul de grad 2: caviarul proaspat, dimensiunea granulelor este normal, culoare foarte buna si gust fin.

Caviarul presat: mai mult de 35% din boabe sunt sparte inainte de a fi scoase din peste, iar caviarul este tratat diferit. Acest tip de caviar contine de patru ori mai multe icre decat caviarul proaspat la aceeasi greutate. Se intinde mai bine si este considerat o delicatesa deoarece este mult mai aromat.



Tags: acvaculturasturioncaviar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Acvacultura in sistem familial sau semiintensiv?

de Idei de afaceri
23 Ian 2024
Pestele starneste multora pasiuni nebanuite, reuseste sa vrajeasca. Resortul poate fi pasiunea multor oameni de a privi pestii, de a-i prinde, de a-i...

Afaceri in acvacultura: cine poate accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3

de Alina Constantinescu
24 Aug 2016
A fost publicata versiunea consultativa pentru Masura: II.3 Investitii productive in acvacultura - eficienta utilizarii resurselor, reducerea...

Masura II.3 - Investitii productive in acvacultura: conditii pentru obtinerea finantarii

de Alina Constantinescu
29 Aug 2016
Intreprinzatorii din domeniul acvaculturii pot accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3 din cadrul POPAM 2014-2020. Pentru a fi eligibili in...

S-au lansat 5 linii de finantare pentru afaceri in piscicultura si acvacultura

de Alina Constantinescu
09 Aug 2016
Directia Generala de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM) anunta lansarea sesiunii pentru depunerea cererilor de finantare...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]