Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meserii profitabile fara studii superioare!

de Alina Cotae 16 Dec. 2010 8696
4.65 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum este posibil? Afla aici!

In decursul ultimilor ani, cei mai multi absolventi de liceu au urmat o facultate. De ce? S-a format o parere generala cum ca, daca ai studii superioare sau de specialitate, automat te vei angaja in domeniul studiat, pe un salariu cu multe zerouri.

Intr-adevar, pentru o perioada de timp, s-a observat o dezvoltare a tuturor planurilor economiei, aceasta gandire avand de castigat. Insa, in momentul de fata, angajatorii sunt mult mai interesati de ceea ce stii sa faci, in detrimentul teancului de diplome pe care il prezinti la interviu. Prin urmare, s-a ajuns ca un sudor sa aiba un salariu mai mare decat al unui inginer, iar un faiantar sa castige mai mult ca un absolvent de facultate.

Conform unei vorbe din popor, „Meseria este bratara de aur!”. Fara indoiala, in vremurile actuale, meseriasii sunt cei mai norocosi de pe piata muncii. Astfel, ei pot castiga de trei ori mai mult ca un debutant, care are diploma de licenta, de master, si mai este si doctorand.

Avand in vedere numarul mare de disponibilizari care s-au efectuat in ultima perioada, intreprinderile care mai fac angajari ii cauta doar pe cei mai buni candidati. Acestia sunt perceputi a fi cei care isi stiu meseria, si care pot face ceva bine.

Domeniul care are cele mai multe oferte de angajare, pentru care nu iti trebuie studii superioare este, fara indoiala, IT-ul. Prin urmare, chiar si fara o diploma de specialitate, un web designer sau un web page tester poate castiga usor 1.000 de Euro lunar.

Un alt job pentru care nu ai nevoie de nici un fel de studii avansate, si din care poti castiga destul de bine este cel de tester de jocuri video. Pana la urma, esti platit ca sa te joci. Tentant, nu?

„In ceea ce priveste categoriile ocupationale in care salarizarea este rezonabila in afara studiilor superioare, se detaseaza IT-ul, unde priceperea nu este conditionata de studii si unde 1.000 de Euro este un venit care nu mira. Urmeaza vanzarile, mai ales de produse cu valoare adaugata mare, unde 500-800 de Euro este, in multe cazuri, o obisnuinta sau meseriile care se bazeaza pe utilizarea de limbi straine, cum sunt call center-ele, unde lucreaza studenti care pot ajunge si la 500 de euro in situatii fericite”, ne spune Marius Girlea, general manager al unui site de recrutare.

Insa, cele mai profitabile meserii pentru care nu ai nevoie de studii superioare sunt cele de baza. Ce ne-am face fara urmatoarele meserii: sudor, faiantar, electrician, instalator, bucatar, cosmeticiana, coafeza?

Totusi, si in cazul acestor meserii, poti ajunge sa castigi sume impresionante doar dupa ani de experienta sau dupa absolvirea unor cursuri de specialitate.

Datorita resureselor umane care parasesc tara pentru Vest, cei care au ramas sunt foarte apreciati si, prin urmare, recompensati pe masura. Astfel, un sudor in argon cu experienta poate castiga un salariu de 4.000 – 5.000 de Lei, iar un lacatus mecanic, un faiantar sau un instalator pot ajunge frecvent la peste 1.000 de Euro pe luna.

In functie de specialitate, un meserias isi mai poate rotunji venitul lunar cu diverse lucrari efectuate la particulari. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai nevoie de un electrician, un instalator sau un zugrav?

Astfel de „atentii” primesc si frizerii, coafezele sau cosmeticienele, pe langa salariul lunar. In plus, daca au specializari facute la scoli renumite de stilisti, veniturile pot depasi, de cele mai multe ori, 1.000 de Euro/luna.



Tags: meseriestudiiangajare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 17 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]