Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihai Panaitescu ? modelul tanarului de succes

de Alina Cotae 03 Dec. 2010 7578
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum a ajuns, la doar 23 de ani, sa schiteze viitoarele masini ale celor de la Lotus

Focsaneanul Mihai Panaitescu este cel mai cunsocut roman din domeniul designului auto. El si-a pus amprenta asupra unor modele elaborate de companii precum Peugeot sau Maserati.

Tanarul a reusit, in urma cu trei ani, sa uimeasca intreaga industrie auto, cand a castigat primul loc la Peugeot Design, una dintre cele mai importante competitii din lume in domeniul design-ului auto.

Povestea sa incepe acum cinci ani, cand, dupa ce a absolvit Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” din Focsani, a venit in Capitala pentru a studia Designul Industrial. „Eu sunt pasionat de designul auto inca de mic. Este meseria pe care am vrut sa o fac pentru ca imi placeau masinile si eram innebunit sa desenez tot felul de modele. La Bucuresti, am studiat designul industrial timp de un an, dar mi-am dat seama ca nu este ceea ce-mi doream si am aplicat pentru burse in strainatate", povesteste designerul focsanean pentru Adevarul.

Astfel, a fost admis cu nota maxima la Institutul European de Design la Torino, unde a studiat timp de doi ani. El a reusit sa intre repede in atentia lumii, modelul „Flux” creat de el pentru celebra uzina Peugeot obtinand marele premiu al concursului din 2007.

In Italia a mai fost implicat intr-un proiect care se axa pe crearea temelor stilistice pentru viitoarele modele Maserati. Dupa aceasta experienta, a petrecut o perioada de stagiu de cateva luni la Tokyo, la celebra companie japoneza Toyota.

„Acum sunt interesat de perspectiva. Lucrez de un an la producatorul britanic de automobile Lotus Cars, iar anul acesta, la Salonul Auto de la Paris, compania mea a prezentat cinci modele care vor fi lansate în urmatorii ani, la care mi-am pus si eu amprenta, iar ecourile au fost dintre cele mai pozitive", adauga Mihai.

El sustine ca, in meseria de designer auto, pe langa calitatea grafica si caracterul inovator al lucrarilor sale, conteaza foarte mult si inspiratia, pe care si-o ia din tot ceea ce il inconjoara. Munca la companie ii ocupa aproape tot timpul, dar spune ca satisfactiile sunt pe masura, atat cele profesionale, cat si cele materiale.

„Nu pot sa-ti spun cati bani castig, dar pot sa spun ca un designer auto de varsta mea din Europa sau America este retribuit cu 40.000-50.000 de Euro/an”, declara, modest, Mihai. In cateva zile, el va veni in tara, pentru a-si petrece sarbatorile impreuna cu familia.



Tags: tanarsuccesmasinidesign

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Tactici si Strategii pentru Freelancing de Succes

de Bianca Tila
23 Ian 2024
Ideea ca poti fi propriul sef, lucrand de sub un palmier pe plaja unui ocean turcoaz a devenit o perspectiva comuna in randul romanilor. Oricare...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

5 reguli de aur ale unei companii de succes in transportul de marfa - ce sa faci cand esti manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
12 Iun 2023
O afacere in industria transportului de marfa trebuie sa aiba inca de la inceput un management solid, mai ales intr-un context global de inflatie....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]