Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Milionar la 9 ani

de Ideideafaceri.ro 23 Nov. 2010 2461
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum a reusit un pusti sa stranga un milion de dolari in 6 ani de antreprenoriat.

Desi are numai noua ani, Ryan Ross detine deja sase afaceri, mai multe decat ar reusi multi oameni intr-o viata intreaga. In momentul de fata are opt angajati, dintre care unii lucreaza part-time. A reusit sa obtina notorietate astfel incat a ajuns sa fie invitat la diferite evenimente pentru a tine discursuri motivationale.

Desi a fost ajutat de parintii sai, Ryan Ross si-a elaborat singur afacerile. "Ideile au fost discutate intotdeauna cu parintii mei inainte sa incep orice afacere. Ideile sunt ale mele, iar planul de afaceri este un efort comun", declara ‚Micul Trump’, asa cum l-a poreclit presa locala.

Pe cand avea doar trei ani, Ryan a cumparat, cu 60 de dolari, 52 de gaini pentru oua, pe care le vindea mai departe la biserica sau prin comunitate cu pretul de trei dolari duzina.
 
„Cand trageam linia, dupa toate cheltuielile, aveam un profit de 330 de dolari pe luna. Si astazi mai am gaini”, isi aminteste el de acele vremuri.

Urmatoarea afacere, care a debutat la varsta de patru ani, a constat in cresterea iepurilor pentru carne. In continuare a urmat o afacere in care, cu ajutorul parintilor sai, vindea in fiecare sambata, in centrele culturale ale orasului, oua, cafea, burgeri s.a., adunand un profit de minim 1.000 de dolari/zi.

Cu o parte din banii obtinuti din aceste timide afaceri, Micul Trump a infiintat o intreprindere de plasare si asigurare a locurilor de munca. Pe langa aceasta activitate, firma lui mai are si altele, precum deszapezirea soselelor sau ingrijirea curtilor.

In cele din urma, s-a ajuns si la investitiile imobiliare. "Mama mea spunea ca toti oamenii bogati au investitii in imobiliare si am vrut si eu", isi aminteste Ryan. Astfel, a construit o vila cu patru apartamente, care ii aduce lunar bani ca urmare a inchirierii acestora.

In ultimul timp a reusit sa faca bani din aparitiile publice de la diverse evenimente, unde sustine discursuri motivationale. Tariful perceput este intre 500 - 4.000 de dolari pe aparitie. In doar sase ani de antreprenoriat, Ryan a ajuns sa inregistreze un profit de un milion de dolari.

Ryan sustine ca gestionarea afacerilor nu ii ia mai mult de o ora pe zi si ca are in plan sa aloce chiar mai mult timp tuturor acestor proiecte. De asemenea, el mai declara: „Daca nu ar aduce castiguri bune, nu mi-as mai pierde timpul".

Tanarul antreprenor spune ca merge la scoala doar pentru a se intalni cu prietenii, deoarece a primit educatie de specialitate acasa. Citeaste si asculta sfaturile altor oameni de succes, precum Donald Trump sau Les Brown.

Ryan nu detine telefon mobil, recunoscand ca nu petrece prea mult timp in fata calculatorului, cu atat mai putin pentru a se juca. Are angajati oameni specializati care sa raspunda la telefoane sau care sa analizeze bilanturile afacerilor sale.



Tags: afaceriantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

Afaceri cu 10.000 euro. 50+ idei de afaceri pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau chiar mai putin

de Bianca Tila
21 Feb 2024
De-a lungul timpului v-am povestit cum va puteti incepe viata antreprenoriala cu afaceri mici de la zero, cu investitii reduse sau cu diverse idei de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]