Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de schimbare a sediului social

de Laura Agarafinei 29 Mar. 2010 4286
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand o firma sau o persoana fizica autorizata isi muta sediul social dintr-o localitate in alta sau dintr-un sector al Capitalei in altul, trebuie sa urmeze niste pasi pentru ca dosarul sau fiscal sa fie transferat la administratia financiara de pe raza noii resedinte, scrie evz.ro.

Primul pas este depunerea de catre reprezentantul firmei, la organul fiscal pe a carui raza teritoriala se va afla noul sediu, a formularului 050 – „Cerere de de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului”.

De asemenea, el va trebui sa depuna copii de pe actele care fac dovada detinerii spatiului pentru viitorul domiciliu fiscal.  In cazul PFA, se va depune si copie dupa actul de identitate, au declarat pentru evz.ro, reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).    

Dupa acesti pasi, dosarul este transmis pentru validare la administratia financiara a vechiului sediu al fimei, apoi retransmis catre administratia financiara de la noul sediu. Totodata, alaturi de dosar, va fi trimis si certificatul de atestare fiscala, precum si fisa de evidenta pe platitor.

Dupa toate aceste proceduri, este emisa „Decizia de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal”. Firma va primi cate un exemplar al certificatului de atestare fiscala si al deciziei.     

Incepe o afacere! Alege sa-ti faci o ciupercarie!



Tags: sediu socialprocedura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]