Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ProCredit Bank ofera refinantari avantajoase pentru IMM-uri

de Alina Cotae 03 Dec. 2010 3113
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum a reusit un antreprenor din Timis sa isi extinda afacerea cu ajutorul creditelor

ProCredit Bank, companie financiar-bancara de talie mica pe piata romaneasca, vinde credite de refinantare pentru intreprinderile mici si mijlocii. Cu ajutorul acestora, firmele isi pot consolida mai multe tipuri de imprumuturi, inclusiv contractele de leasing.

Pe langa banii necesari rambursarii in avans a creditelor existente, clientii pot obtine si sume suplimentare pentru plata datoriilor comerciale, a taxelor sau pentru investitii si capital de lucru. Imprumuturile se acorda pe o perioada de maxim zece ani.

Hodosan Mircea Codrut, unic asociat al SC HS Tehnosilveg SRL, a apelat la serviciile celor de la ProCredit Bank inca din anul 2004. “Sunt multumit de relatia pe care o am cu banca si am apreciat sprijinul pe care mi l-au oferit de-a lungul timpului”, declara el. In 2006-2007, acesta a primit fonduri europene printr-un proiect SAPARD, finantat, de asemenea, printr-un credit de la ProCredit Bank.

Acest credit a fost de 885.000 de Euro, suma care poate fi rambursata in zece ani. Suma rambursabila primita de la Uniunea Europeana este de 320.000 de Euro. Diferenta a rezultat din cheltuielile considerate neeligibile de Uniune, dar care au putut fi acoperite de creditul de la banca.

Investitia facuta de domnul Hodosan a fost realizata exclusiv pentru utilaje agricole. Compania sa detine o exploatatie agricola in judetul Timis, afacere pe care proprietarul si-a dorit sa o extinda. Deoarece investitia era insemnata (doua tractoare, o semiremorca si alte echipamente specifice), el a depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene ce i-a fost aprobat.

Prin contractarea unui credit care sa acopere cheltuielile care trebuie facute pentru realizarea investitiei, ai de fapt posibilitatea accesarii fondurilor europene nerambursabile. “Nu am avut alte variante de finantare pentru ca tot ce am castigat am reinvestit in exploatatia agricola pe care o detin”, spune Mircea Hodosan.

In general, cei care vor sa beneficieze de aceste fonduri se lovesc de problema finantarii integrale in prima faza. Pana primesti bani de la Uniunea Europeana, trebuie sa realizezi cheltuielile din surse proprii. Tocmai de aceea, ProCredit Bank ofera credite de investitii pentru a ajuta antreprenorii care sunt la inceput de drum.



Tags: finantarefonduri europeneproiect

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 surse de finantare pentru deschiderea unui business, in afara de imprumuturi

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
In procesul de infiintare a unei afaceri, exista un factor esential care poate determina succesul sau esecul initiativei tale: finantarea. Totusi,...

BVB: Companiile care nu fac eforturi in a avea un business sustenabil nu vor avea acces la finantare

de Bianca Tila
15 Feb 2024
Companiile fara un model de business sustenabil nu vor avea acces la finantare in viitor, spune directorul general al Bursei de Valori Bucuresti,...

Apple lucreaza la un proiect nou. Compania vrea sa dezvolte un serviciu de sanatate bazat pe AI

de Bianca Tila
26 Apr 2023
Gigantul american lucreaza la un serviciu de coaching, care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a ajuta la imbunatatirea somnului, a...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]