Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sunt retelele sociale benefice afacerii tale?

de Alina Cotae 02 Dec. 2010 2154
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afla aici cum poti fi activ pe toate platformele de socializare

Oamenii, fiind fiinte sociale, simt nevoia de a socializa prin intermediul unor site-uri precum Facebook, Twitter sau hi5. Desi cei din departamentele de marketing ignora de multe ori importanta acestor retele, ele te pot ajuta sa devii foarte cunoscut pe piata pe care activezi.

In continuare vei regasi trei sfaturi pentru cum sa acoperi prezenta sociala pe canalele specializate in doar zece minute pe zi:

1. Foloseste-te de toate platformele posibile, dar pe rand

Probabil vei avea nevoie de o prezenta solida pe Twitter sau Facebook, dar nu trebuie sa incepi simultan pe ambele retele. Daca nu ai la dispozitie prea mult timp, cel mai bine este sa te axezi pe o singura retea, ceea ce inseamna ca nu are sens sa iti imparti timpul intre mai multe platforme.

Daca esti novice in ceea ce priveste retelele de socializare, alege una dintre ele, promoveaza-te, strange un numar mare de prieteni, si abia apoi intra si pe un alt canal. In cazul in care deja esti prezent pe mai multe canale, incearca sa alternezi, zilnic, pe cate unul dintre ele. Nu este recomandat sa „jonglezi” pe mai multe spatii intr-un timp foarte scurt.

2. Raspunde-le adeptilor tai

Multe companii vor ca mai intai sa se faca ele auzite, si abia apoi sa raspunda la intrebarile audientei. Nu este recomandat sa procedezi asa. Daca cineva te intreaba ceva si tu il neglijezi, nu il vor mai interesa postarile tale viitoare.

In ciuda faptului ca, uneori, poate parea o pierdere de timp, daca raspunzi la intrebari, creezi oportunitati de a imbunatati experienta oferita de companie.

Incearca sa-ti investesti timpul in raspunsurile la intrebari, decat sa postezi informatii. Daca nu ai comentarii intr-o anumita zi, petrece-ti timpul incercand sa iti cunosti mai bine audienta. De asemenea, nu iti diferentia clientii de ceilalti participanti la socializare, deoarece si acestia din urma sunt potentiali clienti, dar mai ales te pot promova fara stirea lor.

3. Fii amabil cu audienta

In cazul in care ai posturi sau intrebari de la persoane necunoscute, nu le oferi link-uri pentru produsele tale din prima. Pur si simplu ajuta-i, acestia vor aprecia gestul si, cel mai probabil, te vor urmari in continuare.

O data ce te obisnuiesti, vei reusi sa acoperi atat Twitter, cat si Facebook in mai putin de zece minute pe zi. Sa scrii un tweet dureaza undeva intre 10-20 de secunde. In cinci minute ar trebui sa poti sa raspunzi la mai multe intrebari pe Facebook.

Astfel, este recomandat ca, in fiecare zi, sa te axezi doar pe una-doua activitati, lasand restul pentru ziua urmatoare. Nu este nevoie sa incerci sa le faci pe toate o data.



Tags: retele socialesocializaremarketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Viata de antreprenor. Care sunt cerintele planului de marketing?

de Idei de afaceri
02 Aug 2022
Planul de afaceri poate fi conturat sub forma unei povesti captivante. Vei aduce si date obiective, statistici, chart-uri si vei reusi sa iti...

Romanii folosesc intens retelele de socializare

de Florin Amariei
01 Iul 2019
Eurostat a eliberat un raport in care arata ca romanii folosesc intens retelele de socializare. Asta nu poate fi decat o veste buna pentru cei care...

Cum realizezi planul de marketing perfect pentru o cafenea

de Silviu Marian Banila
31 Mai 2017
Cafeneaua ramane cel mai bun business posibil in industria HORECA. Ea ofera profituri considerabile, chiar si in conditiile actuale. Totusi, Romania...

Cum sa faci afaceri online in domeniul marketingului afiliat?

de Codrina Laiu
12 Ian 2016
In ultimul timp am asistat la o explozie a magazinelor on-line si pe piata din Romania. Magazinele on-line vand diferite produse sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]