Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Alimente pentru saraci"- un business de milioane de euro

de Ideideafaceri.ro 11 Mar. 2010 2742
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Partea leului si-o adjudeca Ungaria, Italia si Lituania, care ne vand faina, zahar si lapte praf in valoare de 23,1 milioane de euro. Programul de furnizare de hrana categoriilor defavorizate finantat de Comisia Europeana are, in 2010, cel mai mare buget de pana acum.

Pe plan national, operatiunea "Alimente pentru saraci pe banii Uniunii Europene" este un business profitabil, atat din punct de vedere financiar, cat si din cel politic.

Financiar, aduce beneficii agentilor economici castigatori ai contractelor de furnizare si distributie a produselor agroalimentare destinate persoanelor defavorizate.

Politic, alimente contra vot, pe banii Uniunii Europene, a fost o tema larg dezbatuta in campania pentru alegerile prezidentiale din toamna anului trecut, cand autoritatile locale dintr-o serie de judete imparteau electoratului sarac pachete cu faina  si zahar pe care era inscriptionata, ilegal, sigla de partid, alaturi de cea a Uniunii Europene, incercand astfel sa cumpere voturile celor care nu stiau ca banii pentru pachetele- mita electorala proveneau de la Comisia Europeana iar destinatia lor era cu totul alta decat castigarea de votanti.

Pe plan comunitar rezolva problema controversata a stocurilor de interventie in agricultura din statele membre si creeaza oportunitati de castig pentru acelea dintre ele care furnizeaza alimente de stricta necesitate categoriilor defavorizate din tari care fac de asemenea parte din Uniunea Europeana. 

Programul este finantat de cetatenii europeni din UE27, prin acea cota din taxele si impozitele platite de catre acestia care intra in bugetul Uniu­nii, cu adresa Fondului European de Garantare Agricola. Principiul de baza este acela ca toata lumea castiga, dar practica derularii planului de furnizare de alimente din stocurile comunitare de interventie in favoarea saracilor Europei arata ca unii dintre participanti sunt mereu in postura de cumparatori iar altii, mai ales de vanzatori. Este situatia Ungariei, care prin intermediul Agentiei pentru Dezvoltare si Agricultura, va furniza in acest an cereale Bulgariei, Greciei, Italiei, Maltei, Poloniei, Portugaliei, Sloveniei si nu in ultimul rand, Romaniei.

Pe de alta parte, Romania nu are stocuri de interventie, fiind in situatia de a asigura ajutoarele pentru saraci prin transferuri de pe alte piete din spatiul comunitar, informeaza ziarul Financiarul.




Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

Piata de desfacere. Unde pot vinde produsele mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Orice afacere isi desfasoara activatea intr-un anumit mediu, ce exercita o puternica influenta asupra sa. Multiplele relatii din piata, elementele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]