Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iei bani gratis de la stat

de Laura Agarafinei 12 Oct. 2010 3010
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul a publicat pe site-ul Ministerului Economiei proiectul de ordonanta prin care tinerii care vor sa-si faca o afacere pot primi finantare in valoare de 10.000 de euro.

Aceasta suma va putea fi incasata numai in anumite conditii. Fiecare conditie indeplinita aduce aplicantului un anumit numar de puncte, pana la un punctaj maxim de 100 de puncte. Punctajul minim pentru accesarea programului este de 60 puncte.

Pentru a atinge numarul maxim de puncte, un proiect trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. De exemplu, pentru o firma – denumita microintreprindere "S.R.L. – I. D." ("societate cu raspundere limitata - intreprinzator debutant") – care se va ocupa de productie vor fi acordate 20 de puncte, pentru servicii 15 puncte, iar pentru comert si alte activitati 10 puncte.

Daca planul de afaceri include crearea de cel putin sase noi locuri de munca permanente vor fi acordate 20 puncte, in timp ce pentru minimum patru sau cel putin doua locuri de munca vor fi acordate 15, respectiv 10 puncte.
 
Un maxim de 20 puncte va primi planul de afaceri care indica o pondere a investitiilor de peste 80% in cheltuielile aferente, calificativ care va scadea la 15 puncte pentru o pondere a investitiilor de peste 50% si la 10 puncte pentru o pondere a investitiilor de peste 20%.
 
Daca microintreprinderea este localizata in mediul rural, tanarul intreprinzator va mai primi 10 puncte la evaluare sau doar 5 puncte, daca investitia este realizata in mediul urban.
 
Pentru o schema de finantare cu credit bancar vor fi acordate alte 20 puncte, in timp ce pentru o schema de finantare fara credit bancar vor fi acordate doar 10 puncte.

Bugetul alocat programului pentru perioada 2010–2012 este de 46,2 milioane lei, numarul minim de beneficiari fiind 1.100 microintreprinderi.

Invata sa faci afaceri! Citeste Revista Idei de Afaceri!



Tags: banifonduriguvern

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Lucreaza de acasa: cum sa faci bani lucrand de acasa cu sfaturi de la Jooble

de Idei de afaceri
24 Oct 2023
Descopera secretele pentru a face bani cu succes din confortul casei tale cu informatii de la Jooble. De la oportunitati de angajare la distanta pana...

Cum sa faci bani online: ghidul complet pentru incepatori

de Bianca Tila
14 Feb 2024
In urma cu doua decenii, Bill Gates anunta ca viitorul economic al lumii sta in dezvoltarea comertului electronic. La acel moment, multi specialisti...

Activele nete ale fondurilor de investitii au crescut la 15,4 miliarde lei

de Bianca Tila
03 Iul 2023
Activele nete ale fondurilor deschise de investitii locale au afisat o valoare de aproximativ 15,4 miliarde de lei in luna mai a acestui an....

10 idei de a face bani cu investitii minime

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Investitiile mari nu aduc mereu succesul in afaceri. Incercati sa urcati incet, dar sigur, cu idei mici care va vor aduce profit. De aici puteti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]