Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa intri pe piata surselor regenerabile de energie?

de Alina Cotae 25 Nov. 2010 3793
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru ca acestea reprezinta viitorul in materie de consum!

Energia obtinuta din resursele eoliene reprezinta una dintre cele mai cunoscute variante de energie alternativa. Turbinele eoliene functioneaza pe principiul morilor de vant din antichitate, si anume adunarea energiei vantului, pe care ulterior o transforma in electricitate.

Tara noastra are un potential foarte mare pentru dezvoltarea parcurilor de energie eoliana, in principal datorita formelor de relief si a pietei nesaturate in acest domeniu.

Aceasta resursa poate prezenta atat avantaje, cat si dezavantaje pentru tine – ca potential investitor - sau pentru mediu. Prin urmare, deoarece nu se emit substante poluante si nici nu se produc deseuri, putem afirma ca este o resursa prietenoasa cu mediul. Totusi, un dezavantaj in acest sens este faptul ca centralele eoliene au un impact negativ atat asupra pasarilor, cat si asupra mediului, din punct de vedere vizual.

Deoarece costurile pe unitatea de energie produsa si pentru scoaterea din functiune sunt reduse, poate fi considerata ca fiind o resursa mai mult decat ieftina. In ciuda acestui avantaj, centralele eoliene nu pot obtine electricitate cand vantul bate prea slab, sau deloc. Astfel, trebuie sa existe o sursa alternativa de electricitate.

In momentul de fata, in Romania sunt doar 37 de eoliene, dar se preconizeaza ca in viitorul apropiat numarul acestora va creste semnificativ.

O alta sursa de energie regenerabila o reprezinta razele solare, care sunt captate cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Desi deocamdata sunt destul de costisitoare, acestea au inceput sa patrunda pe piete din ce in ce mai variate. Le intalnim la locuinte individuale (chiar si in Romania), in cadrul unor centrale solare de mare capacitate, in cadrul taxiurilor electrice (Londra, Amsterdam) sau la alimentatoarele mobile.

O data cu avansarea tehnologiei, preturile panourilor solare vor scadea si, prin urmare, le vom intalni din ce in ce mai des.

Zilele acestea are loc a treia editie a Targului pentru Resurse Regenerabile de Energie si Eficienta Energetica Renexpo South-Eastern Europe la Bucuresti. In total sunt prezenti 70 de expozanti, dintre care 13 sunt companii straine.

Potentialul Romaniei in ceea ce priveste resursele regenerabile de energie este foarte mre, avand in vedere interesul acordat tarii noastre de catre unele dintre cele mai mari companii din domeniu.

Spre exemplu, compania Gamesa, al doilea mare producator la nivel mondial de turbine eoliene doreste sa patrunda pe piata din Romania cu noua turbina de 4 MW. Aceasta este una dintre cele mai mari disponibile pe piata mondiala.

Reprezentantul acestei companii a declarat ca Romania se afla in categoriile a doua si a treia de interes pentru investitorii din domeniu. Acest lucru este de o foarte mare importanta, avand in vedere ca in tarile din prima categorie, de exemplu Spania, piata este deja saturata.

Un alt exemplu il constituie compania Eurener Energia Solar, ai caror manageri sunt interesati de construirea unei fabrici de panouri fotovoltaice langa Bucuresti. David Teschendorff, sales manager în cadrul companiei, a declarat: „Romania este cea mai promitatoare piata emergenta".

In aceeasi masura, Global Wind Power a demarat deja constructia catorva santiere eoliene pe teritoriul tarii noastre. O reprezentanta a companiei a declarat ca, deocamdata, se confrunta cu lipsa managerilor de proiect si a inginerilor specializati, fiind un domeniu nou pentru Romania.

Prin urmare, se observa o accentuare a interesului acordat de investitorii straini pentru tara noastra in ceea ce priveste dezvoltarea pietei resurselor sustenabile de energie. Astfel, ai certitudinea ca intri pe o piata nesaturata, deschisa la nou, care atrage din ce in ce mai multi romani.



Tags: energie eolianasurse regenerabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]