Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu profit substantial: Ferma piscicola

de Idei de afaceri 24 Nov. 2023 69423
Afacere cu profit substantial: Ferma piscicola
4.09 din 158 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inca din primul an, in functie de dimensiunea fermei, cifra de afaceri pentru o ferma de piscicultura poate ajunge la 100.000 de euro, iar in al doilea an aproape sa se dubleze! Practicata, pentru inceput, la o scara mica si cu un minimum de investitii, aceasta afacere in sistem familial poate produce mari cantitati de peste cu o valoare economica ridicata intr-un timp relativ scurt, raportat la suprafata de teren folosita.

Pastravul este pestele considerat cel mai rentabil a fi crescut in conditiile climatice din multe zone ale tarii noastre. Este un peste savurat de toata lumea si acest fapt se poate observa in restaurantele cu specific autohton, unde pastravul se comercializeaza la preturi piperate. Nu va ramane decat sa fructificati aceasta stare de fapt.

Administrarea unei ferme piscicole nu se diferentiaza ca principii manageriale de celelalte ferme. Fermierul are responsabilitatea de a identifica la timp orice posibila problema, inainte ca aceasta sa afecteze business-ul.



Dat fiind faptul ca perioada dintre realizarea investitiei si valorificarea primilor pesti maturi este scurta, veti avea la dispozitie rapid banii necesari pentru amortizarea investitiei, pentru promovare sustinuta si pentru cresterea capacitatii de productie!
 
De ce ferma pentru piscicultura si nu ferma de... bovine?

Pentru ca, daca 5.000 de metri patrati de pasune pot produce aproximativ 455 de kilograme de carne de vita, la aceeasi suprafata de apa, o ferma pentru piscicultura produce peste 4 tone de carne.

Ferma piscicola reprezinta o activiatate complexa, spre deosebire de una cu bovine. Prevenirea problemelor este esentiala. In ceea ce priveste mortalitatea, in fermele de bovine rareori este masiva, pe cand in piscicultura aceasta situatie este mult mai frecventa.
 
Fiecare fermier, chiar si cei experiemntati trebuie sa identifice solutii optime in situatii precum:
 
- mortalitatea crescuta in perioadele prea calde sau prea reci ale anului
 
- prevenirea bolilor cu impact major 
 
- prevenirea inundarii bazinelor 
 
- adaptarea nutritiei in perioadele de crestere a costului furajarii
 
- respectarea normelor legale privitoare la protectia mediului, a calitatii apei in efluenti, a utilizarii in hrana a probioticelor si antibioticelor

Nu va veti pune problema gasirii pietei de desfacere

Productia obtinuta este usor de plasat pe piata locala:

- in pietele agro-alimentare

- in bacanii sau pescarii

- catre pensiunile din zona (poate chiar cea proprie). Administratorii de pensiuni vor fi incantati sa le furnizati pastrav, somn sau salau proaspat

- efectiv la poarta fermei



O asemenea micro-ferma pentru piscicultura va produce aproximativ 20 de tone de peste pe an (suficient pentru a castiga independenta financiara si venituri considerabile). Apoi, investind mai departe in sporirea capacitatii de productie, veti depasi si acest prag, iar ferma de piscicultura pe care o dezvoltati va ajunge in cataloagele marilor acvacultori.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ferma piscicolapisciculturapescariepiata de desfacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.09 din 5 - 158 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]