Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene pentru deseuri reciclabile

de Alina Cotae 30 Nov. 2010 6190
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform documentului strategic POS Mediu: „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric”, Uniunea Europeana ofera fonduri pentru cresterea cantitatii de deseuri reciclate si valorificate.

Obiectivele programului?

  • cresterea numarului populatiei care beneficiaza de colectarea deseurilor, prin serviciile de management al calitatii aferente, si la un tarif rezonabil.
  • reducerea cantitatii de deseuri depozitate, dar si cresterea cantitatii de deseuri reciclate si valorificate.

Persoanele care doresc sa beneficieze de fondurile puse la dispozitie trebuie sa:

• Faca parte din categoria de beneficiari mentionata in POS Mediu la axa prioritara 2 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate”, beneficiarii operatiunilor fiind Consiliile Judetene;

• Sa faca dovada unui cadru institutional functional pentru implementarea proiectului regional, respectiv Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara si Unitatea de Implementare a Proiectului.

Proiectele trebuie sa fie sustinute si cu resurse proprii sau imprumutate, nu doar cu fondurile europene. Astfel, este esential ca beneficiarul sa-si asigure banii necesari pentru cofinantare, ca si pentru unele cheltuieli neprevazute. Deoarece, de cele mai multe ori, decontarea cheltuielilor se face abia dupa verificarea lor, este bine ca solicitantul sa aiba banii necesari pentru prefinantarea proiectului.

In ceea ce priveste consultanta acordata, se observa o incurajare a ideii de colaborare dintre solicitanti si consultantii aferenti, pentru ca accesarea si implementarea proiectelor sa decurga mai rapid.

Activitatile eligibile vizate de axa prioritara 2 se axeaza pe achizitionarea si instalarea sistemelor de colectare selectiva si pe constructia facilitatilor de sortare, compostare si reciclare. De asemenea, se urmareste achizitionarea vehiculeleor de transport al deseurilor.

O activitate mai insemnata o reprezinta recuperarea gazului provenit din depozite, construirea unor facilitati adecvate pentru deseurile periculoase (deseuri medicale, electrice sau electronice), dar si alte tipuri specifice de deseuri (constructii si demolari).

De altfel, se doreste inchiderea depozitelor neconforme, acordarea de asistenta tehnica pentru pregatirea de proiecte, implementarea unor sisteme de management si supervizare, publicitate si campanii de constientizare a publicului.

Pentru ca toate aceste concepte sa fie implementate, trebuie ca guvernarea institutionala sa se imbunatateasca, o data cu supravegherea licitarilor si contractarilor operatorilor de servicii de salubritate.

Daca vrei sa beneficiezi de aceste fonduri, este bine sa stii ca proiectele se pot depune pana la sfarsitul anului viitor, intreaga campanie fiind finantata de Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR.

 



Tags: fonduri europenedeseuri reciclabilefedr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa deschizi o afacere cu fonduri europene

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Auzi tot mai des cate fonduri europene putem sa atragem ca tara si ca afaceri si probabil si tie ti-a trecut prin cap ideea de a te specializa in...

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

10 idei de afaceri pe care le poti incepe cu fonduri europene

de Florin Amariei
15 Aug 2018
Cauti idei de afaceri pe care le poti porni cu fonduri europene? Iata 10 sugestii! 1. Un atelier de croitorie O croitorie poate fi infiintata...

5 Idei de afaceri cu bani putini - cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
01 Aug 2018
Fiecare tanar viseaza sa aiba propria lui afacere, care sa il ajute sa castige multi bani. Insa, pana sa isi vada visul cu ochii, intervine partea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]