Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Companie de dezvoltare software

de Andrei- Marius Cristof 14 Apr. 2011 3953
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai bune idei de afaceri este aceea de a infiinta o companie de dezvoltare software care sa se orienteze spre un anume segment, o anume cerinta de pe piata. Spre exemplu, exista foarte multi contabili care duc o munca titanica zi de zi gestionand o multitudine de hartii si dosare - o firma de dezvoltare software poate interveni aici, poate cerceta nevoile si cerintele contabililor, pentru a crea un soft care sa le faciliteaza munca. Un soft de gestiune de stocuri, produse, gestiune clienti, spre exemplu pentru magazine, restaurante sau orice alt business.

Cea mai buna idee este ca acest program sa fie dezvoltat la modul general, creand un software de baza cu functionalitati standard pentru acest tip de activitate (spre exemplu - "contabilitate"), urmand ca, mai apoi, sa fie adaptat si extins mai departe in functie de necesitatile specifice ale fiecarui client.
 
PONT DEZVOLTARE SOFT:
Clientul va plati in plus pentru dezvoltarea partilor de program adaptate exact nevoilor lui. Insa munca lui va fi mult usurata, deoarece, la final, programul va salva timp si multi bani, usurand munca angajatilor din acea companie.
 
PONT COSTURI REDUSE:
Investitia aceasta presupune angajarea unor programatori capabili sa transpuna cerintele clientului in software utilizabil; un astfel de business poate consta in echipe de programatori (dezvoltatori software), unde un programator cu experienta (si platit pe masura experientei sale) poate conduce o echipa de juniori programatori veniti de pe bancile facultatilor, pentru a micsora costurile initiale ale businessului.

Ca si costuri de start, ar fi necesare
computere suficient de puternice cat sa usureze munca dezvoltatorilor, precum si angajarea unei echipe de programatori care sa creeze aplicatiile in functie de cerintele si nevoile fiecarui client.
Posibilitatile sunt nenumarate in acest domeniu si, desi investitia de pornire nu este una neglijabila, ea poate fi recuperata in timp relativ scurt. Clientii pot fi si in Romania, dar si peste hotare!

Nu in ultimul rand, un software de succes (care se vinde bine) este unul bine conceput, cu interfata intuitiva, usor de utilizat, care face exact ceea ce promite - usureaza munca celui care il foloseste si proceseaza un numar mult mai mare de informatii sau documente decat ar fi fost posibil in absenta sa.

 
EXEMPLU SI CONCLUZIE:
Compania Microsoft, spre exemplu, a avut un imens succes deoarece a acoperit o nevoie esentiala - aceea a unui sistem de operare conceput intuitiv, care sa usureze interactiunea omului de rand cu computerul.
Tot ce trebuie sa faca un antreprenor pentru a avea succes intr-o afacere de dezvoltare software este sa gaseasca un segment de piata neacoperit de un software existent. Sau acoperit superficial!



Tags: software

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Arobs Transilvania Software vrea sa atraga 55 de milioane de euro de la Bursa

de Bianca Tila
25 Sep 2023
Arobs Transilvania Software intentioneaza sa atraga aproximativ 55 de milioane de euro de pe Bursa. Compania vrea sa sustina extinderea si...

Amazon ofera comerciantilor un software gratuit pentru gestionarea comenzilor

de Bianca Tila
16 Sep 2022
Amazon.com are in plan de a oferi comerciantilor un software gratuit pentru gestionarea comenzilor cumparatorilor pe si in afara platformei sale....

Idei de afaceri noi: Bucky Box, software-ul care ajuta micii fiermieri!

de Adela Simonescu
08 Aug 2012
Descoperim tot felul de aplicatii si software-uri destinate multor profesionisti si specialisti. Avem software-uri care ajuta medicii sa tina...

Vicepresedinte IBM Software: companiile sa fie atente la site-urile proprii chiar daca nu au magazine online, altfel pierd increderea clientilor

de Adela Simonescu
26 Sep 2011
Intr-un interviu acordat publicatiei ZF, Buell Duncan, vicepresedintele IBM Software afirma : “Consumatorii si-au schimbat atat de mult obiceiurile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]