Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Companie de webhosting

de Idei de afaceri 14 Apr. 2011 4847
3.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee excelenta de afaceri este aceea a unei companii de webhosting. Ce face o companie de webhosting mai precis? Ea ofera suportul fizic (hardware) pentru hosting-ul (gazduirea)website-urilor clientilor sai. Uneori, compania de webhosting se mai ocupa si de rezervarea domeniului de internet dorit de client.

Dar munca implicata presupune mult mai mult decat atat - in primul rand, serviciul trebuie sa ruleze 24/7. Sunt necesare servere puternice si administratori cu experienta in retelistica Linux si Windows. Este necesar sa existe un departament de suport tehnic, care sa ajute clientii cand acestia au nevoie. Este un business riscant, deoarece competitia este acerba, insa satisfactiile, deseori, sunt enorme!

Competitia poate fi acerba, insa nu toate companiile ofera un serviciu profesionist. Unele nu au departament de suport tehnic, iar, cand clientii au o problema, nimeni nu este acolo pentru ei; daca un client nu isi poate accesa website-ul si vina este a companiei de webhosting, aceasta este obligata sa ii rezolve urgent problema, deoarece clientul pierde bani cand website-ul sau este nefunctional.

Pretul ieftin al web-hosting-ului nu este intotdeauna semnul unei investitii inspirate - in spatele pretului mic se pot ascunde probleme, precum servere supraincarcate, website-uri nefunctionale zile intregi, latime de banda supraincarcata s.a.m.d.

 
IMPORTANT!
Cel mai important lucru in momentul in care se abordeaza un astfel de business este ca oferta sa fie mai atractiva ca cea a competitiei. In principal, ceea ce separa o companie de web hosting de alta este felul in care isi trateaza clientii. Este vital intr-un asemenea domeniu ca suportul tehnic sa existe, sa fie disponibil 24/7 si sa se raspunda prompt clientilor cand acestia intampina o dificultate si au nevoie de asistenta. Un client multumit poate aduce o multime de alti clienti.

Piata este suprasaturata de oferte superficiale de web hosting. Este important in pornirea unei astfel de idei de afaceri sa fie avuta in vedere satisfactia clientului, deoarece exista companii renumite de web hosting care si-au format baza clientilor exclusiv din "word of mouth". Este unul dintre domeniile in care acest factor conteaza cel mai mult!

GRESEALA DE EVITAT!
Greseala pe care o fac multe companii de web hosting este aceea de a face "overselling", adica sa garanteze clientului o latime de banda mult mai mare decat este posibil in realitate; astfel de companii au in plan faptul ca potentialii lor clienti doresc sa stie ca au asigurata latimea de banda mare, insa nu o vor folosi niciodata in realitate. O astfel de presupunere este sora cu falimentul!



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: idei de afaceriwebhostinglinuxwindows

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

Afaceri cu 10.000 euro. 50+ idei de afaceri pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau chiar mai putin

de Bianca Tila
21 Feb 2024
De-a lungul timpului v-am povestit cum va puteti incepe viata antreprenoriala cu afaceri mici de la zero, cu investitii reduse sau cu diverse idei de...

Idei de afaceri online pe care le poti incepe chiar de maine

de Bianca Tila
20 Dec 2023
In era digitala, vanzarea de produse si servicii online prezinta o gama larga de optiuni de pornire. Cheia unei afaceri online este sa va potriviti...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]