Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitii profitabile in Romania la ora actuala

de Idei de afaceri 29 Dec. 2023 62684
Investitii profitabile in Romania la ora actuala
3.33 din 68 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea prepelitelor japoneze este oportunitate atat pentru productia de oua, cat si pentru cea de carne. Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor.

Iata cum puteti demara aceasta afacere cu doar 300 de lei:

1. Achizitionati 15 de prepelite ouatoare, pret total 180 de lei
 
2. Achizitionati o cusca/baterie pentru 15 de prepelite, pret 80 de lei
 
3. Achizitionati furaj pentru prepelite (o prepelita consuma doar 1 kg de furaj pe luna, adica cca 30 g pe zi!)
 
4. Amplasati bateria cu prepelite intr-un spatiu linistit, uscat, calduros si fara curenti de aer, in suprafata de 1 metru patrat (atat ocupa bateria)
 
5. Asigurati-va ca pasarile au furaj si apa (cantitatile sunt nesemnificative)
 
6. Incepeti sa recoltati ouale.
 
Cu ajutorul unei investitii de 250 - 300 de lei, puteti deveni crescator de prepelite. Productia zilnica de oua este asigurata, iar procedurile de care aceasta afacere dispune sunt simple si usor de retinut.
 
Veniturile se pot obtine si din utilizarea deseurilor organice ale prepelitelor si a penelor. Gunoiul produs de prepelite este excelent pentru toate folosintele agricole, datorita continutului bogat in toate elementele fertilizante specifice ingrasamantului organic. Comercializarea sa poate fi avantajoasa si lejera, mai ales atunci cand din instalatiile crescatoriei, gunoiul poate fi extras deja uscat si poate fi ambalat imediat in pungi pentru a fi oferit florariilor (de exemplu).
 
Din aceasta afacere puteti castiga un profit de circa 60 de lei/prepelita. In perioada de fertilitate a prepelitei, aceasta produce in jur de 300 de oua, care pot fi vandute cu 0,3 bucata. Dupa cheltuieli, precum incubarea, hrana, apa, energia electrica si ambalarea, veti ramane cu 60 lei dintr-un total brut de 90 lei. In acest sens, intrebarea este daca de pe urma unei prepelite se poate castiga net 60 lei, ce inseamna sa detii cateva mii de prepelite?

Avantajele acestei afaceri 

- Nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda, intr-un balcon sau chiar intr-un pod.
 
Singurele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca acel amplasament sunt legate de existenta unei temperaturi relativ constante si de lipsa zgomotelor, a curentilor si a... pisicilor. Puteti opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).
 
- Volumul de munca necesar este minim. Dimineata se administreaza furajele (cca 1,5 kg) si apa (cca 1 litru), iar seara se recolteaza ouale. Practic, tot ce aveti de facut este sa lasati prepelitele sa-si vada de treaba, ele fiind adevarate masini de ouat.
 
- Produsele obtinute de pe urma acestor pasari sunt cu totul deosebite, fapt care inlesneste considerabil comercializarea lor. Oul de prepelita este o adevarata "bomba cu vitamine". Poate parea greu de crezut, dar, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Ca urmare, e logic ca el sa stea la baza tratamentelor unor boli diverse. Iar in ceea ce priveste carnea acestor pasari, va reamintim ca prepelitele au fost dintotdeauna vanate pentru carnea lor delicioasa. Faptul ca ele aproape nu mai exista in stare salbatica este o proba graitoare in acest sens. 
 
- La varsta de numai 40 de zile, prepelita incepe sa oua, productivitatea ei medie fiind de cca 25 de oua pe luna, ceea ce, in cazul unei crescatorii cu 500 de capete, inseamna o productie lunara de peste 12.000 de oua. 
 
Vandute cu 0,3 lei bucata, aceste 12.000 de oua va permit obtinerea unor venituri lunare de cca 3.600 de lei. Si asta fara sa luam in calcul valorificarea carnii sau chiar a gunoiului produs de prepelite (acest gunoi este excelent ca ingrasamant si poate fi recoltat gata uscat si apoi ambalat in pungi, pentru a fi oferit florariilor, de exemplu). 
 
Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Veniturile cresc direct proportional cu numarul de pasari al micro-fermei dvs. O crescatorie de mii de capete (nu va speriati, e vorba de doar cateva baterii, care incap intr-o simpla camera) furnizeaza venituri de mii de euro pe luna! Se poate vorbi deci despre o afacere in toata regula, cu avantajul ca volumul de munca nu se modifica simtitor fata de situatia in care cresteti 500 de prepelite.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: prepelite japonezecresterea prepelitelor japonezecresterea prepelitelorprepeliteafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 68 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]