Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reguli privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism

de Mihaela Pascu 11 Feb. 2011 5037
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

I. Eliberarea, retragerea si radierea certificatelor de clasificare pentru structurile de primire turistice

Structurile de primire turistice, indiferent de forma de proprietate si administrare, se clasifica in functie de caracteristicile constructive, de dotari si serviciile prestate.

Pentru obtinerea certificatului de clasificare a structurilor de primire turistice, solicitantul depune pe propria raspundere, la sediul autoritatii publice centrale responsabile in domeniul turismului, declaratia standardizata insotita de documentatia completa prevazuta in normele metodologice care reglementeaza conditiile si criteriile de autorizare a structurilor de primire turistice, inainte de darea lor in folosinta.

Cererea solicitantului este procesata in cel mai scurt termen, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la data depunerii declaratiei standardizate insotite de documentatia completa. Termenul poate fi prelungit o singura data, pentru o perioada de maximum 15 zile calendaristice. Valabilitatea documentelor depuse initial nu este afectata de prelungirea dispusa de autoritatea competenta

Certificatele de clasificare sunt valabile pana la modificarea conditiilor si criteriilor pentru care au fost eliberate sau pana la data mentionata in acestea.

Este interzisa functionarea structurilor de primire turistice fara certificate de clasificare, cu certificate de clasificare expirate sau cu o alta structura a spatiilor decat cea stabilita prin anexa certificatului de clasificare.

Operatorii economici proprietari si/sau administratori ai structurilor de primire turistice clasificate de pe litoralul romanesc au obligatia sa asigure functionarea acestora pe toata perioada sezonului turistic estival, respectiv perioada 1 mai - 30 septembrie a fiecarui an.

II. Eliberarea, retragerea si radierea licentelor de turism, respectiv eliberarea brevetelor de turism

Operatorul economic poate desfasura activitati de ofertare si comercializare a serviciilor si/sau a pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Romaniei numai in baza licentei de turism si, dupa caz, a anexelor la aceasta, eliberate de autoritatea administratiei publice centrale responsabila in domeniul turismului.
Licenta de turism si/sau anexa/anexele la aceasta sunt valabile pe perioada nedeterminata, pana la modificarea conditiilor si criteriilor de licentiere pentru care au fost eliberate.
Licenta si brevetul de turism sunt netransmisibile.

Certificatele de clasificare si licentele de turism eliberate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei hotarari sunt valabile pe perioada inscrisa in cuprinsul acestora. La expirarea acestei perioade operatorii economici proprietari si/sau administratori de structuri de primire turistice au obligatia de a solicita eliberarea noilor certificate de clasificare/licente de turism.

Sursa:
Departamentul Juridic si Dialog Social al CNIPMMR 



Tags: certificatelicentebrevete

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Apple si Ericsson au semnat un acord in privinta brevetelor

de Bianca Tila
12 Dec 2022
Apple si Ericsson au semnat un acord in privinta tehnologiilor de brevetare, dupa mai multi in ani in care se acuzau reciproc. In acest sens, acordul...

ADR: Certificatele de atestare fiscala, digitalizate

de Florin Amariei
15 Oct 2021
ADR anunta ca toate certificatele de atestare fiscala vor fi digitalizate. "Anul trecut, in Romania au fost emise peste 11 milioane de...

Piata certificatelor de poluare (ETS) va fi extinsa

de Florin Amariei
16 Iul 2021
Uniunea Europeana (UE) anunta ca piata certificatelor de poluare (ETS) va fi extinsa pentru a putea fi atinse tintele pentru clima. Actualul...

Piata certificatelor de poluare, extinsa la nave, masini si termoficare

de Florin Amariei
01 Iul 2021
Uniunea Europeana (UE) extinde piata certificatelor de poluare la nave, masini si termoficare. Executivul comunitar va propune luna viitoare cea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]