Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere pentru gospodine si nu numai: gem, dulceata, muraturi!

de Alina Constantinescu 23 Feb. 2018 30017
3.88 din 32 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere cu gemuri, dulceturi, compoturi si muraturi, inceputa ca o mica afacere de familie, nu necesita investitii prea mari si reprezinta un business de viitor. In plus, daca este pornita din pasiune si din talentul gastronomic pe care antreprenorul il poseda, sansele de reusita sunt cu atat mai mari.

Un avantaj major pentru cei care doresc sa puna pe picioare o afacere cu gemuri, dulceturi, compoturi si muraturi este cel reprezentat de anvergura redusa a costurilor de pornire si administrare a afacerii. Nu ai nevoie de imprumuturi la banci si rude pentru a incepe o astfel de afacere.

Cheia succesul consta in reteta folosita, aspectul si calitatea dulcetii, dar si in aspectul ambalajului

Accentul se pune pe calitate, pasiunea si priceperea pentru acest domeniu culinar. Este o mica afacere de familie care se poate dezvolta in timp cu un marketing eficient. Vanzarea se poate face online sau la targuri de profil care se desfasoara aproape in fiecare saptamana.

Pe langa consumatorii finali, exista o a doua categorie de clienti: restaurantele, ceainariile, precum si magazinele gourmet sau cu specific natural. Fireste, marile lanturi de restaurante lucreaza deja cu furnizori care pot suporta o capacitate mare de productie, insa puteti avea sanse mari de reusita in ceea ce priveste restaurantele locale, care au nevoie de cateva borcane de dulceata sau compot pe zi.

In cazul in care doriti sa va concentrati pe gemuri, dulceturi sau compoturi exotice, de nisa, care nu sunt des intalnite, magazinele sau bacaniile de delicatese, de tip gourmet, respectiv cafenelele sau ceainariile vor fi cea mai reprezentativa piata tinta pentru preparatele dvs.

Un exemplu in acest sens este afacerea cu dulceata a doua surori, Geanina Dumitrescu si Laura Gicovanu-Butincu. Ideea au avut-o in anul 2014, in urma participarii la un targ din Bucuresti unde au mers sa vanda gogosi cu dulceata bio. Clientii au apreciat dulceata facuta in casa si astfel au fost motivate sa inceapa o afacere in acest domeniu. La Bicaz, de unde sunt parintii lor, au amenajat un spatiu de productie deoarece fructele sunt procurate din zona.

Retetele au fost mostenite de la bunici.

"'(...) Mai mult, am primit numeroase invitatii sa participam si la alte evenimente, iar unii dintre proprietarii de magazine cu mancaruri traditionale care ne-au gustat dulceturile ne-au cerut produse pentru magazinele lor. Si-asa s-a “copt” ideea sa facem o afacere in familie, in care sa ducem mai departe o traditie. Caci retetele le stiam de la mama, care la randul ei le stie de la bunica, care la randul ei le stie de la strabunica... si fiecare dintre ele avea grija sa le spuna urmaselor ca, pentru ca sa-ti iasa dulceata buna, trebuie sa o faci cu dragoste si sa folosesti doar fructe proapete, din zona sau din imprejurimi.(...), se arata pe site-ul lor, Doua Surori - Bunatati de casa.

Pe viitor doresc infiintarea unui bistro in Bucuresti si producerea de "bunatati moldovenesti" la care sa foloseasca dulceturile (tarte cu fructe, gogosi, etc.).




Tags: afacere cu muraturiafacere cu dulceataafacere de familieafacere cu gemuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 32 voturi.

Articole conexe

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Afacere de familie - Castiga sute de mii de euro din servicii de curatenie

de Idei de afaceri
20 Mai 2016
Afacerea a fost lansata in 2012 de sotii Laura Mois si Adrian Dragnea, fiind inspirata de un model de business din Marea Britanie. Pentru anul acesta...

Au clienti in toata lumea! Afacere de familie cu piese superbe de mobilier, pictate manual

de Marinache Paula
25 Feb 2016
Cand le-am vazut, nu am putut sa-mi dezlipesc ochii minute in sir si sa contenesc sa ma minunez. Ce “bijuterii”, ce lucruri speciale au...

Cameleonic blog - un coltisor handmade si o mica afacere de familie

de Zenobia Badescu
19 Mai 2015
Ploiesteanca Carmen Axinte, 25 de ani, a lansat in 2011 o mica afacere bazata pe un hobby - realizarea de decoratiuni din hartie rulata. „O...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]