Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere profitabila: terenurile de sport pe timp de iarna

de Alina Cotae 13 Dec. 2010 5958
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere de succes pentru trei anotimpuri din patru!

Nu mai trebuie sa iti abandonezi planurile sportive atunci cand vremea se strica. Inot, catarari, tenis, toate pot fi practicate in voie, chiar si atunci cand prognoza meteo e total neprietenoasa.

Cu un climat temperat-continental, tara noastra inregistreaza in perioada iernii temperaturi predominant negative. De asemenea, numarul zilelor cu precipitatii variaza intre 100 si 200 pe an, in functie de zona.

Investitorii vizionari au inceput sa-si dea seama ca activitatile sportive in aer liber intra deseori in conflict cu vremea.

„Era absurd – investisem bani si efort intr-un teren care putea fi utilizat la maximum opt luni din douasprezece. Asa ca am mai pus la bataie o suma, nu tocmai mica, pentru a-l acoperi”, ne spune Dorin Pop, administratorul unui teren de tenis de camp de la marginea Bucurestiului. Se pare ca, dupa aceasta investitie ulterioara, cele mai mari incasari se obtin in perioada octombrie-aprilie. „E oarecum surprinzator, insa, de fapt, este perfect explicabil: oamenii nu mai au atatea optiuni pentru sport in aer liber cand ploua sau ninge”, arata Pop.

La inceput, terenurile de tenis au fost primele care s-au adaptat la capriciile meteorologice. In scurt timp insa, cele de mini-fotbal nu au intarziat sa le urmeze exemplul.

Spre exemplu, in Bucuresti functioneaza un astfel de teren in complexul Extreme din Titan, care poate fi inchiriat cu 120 Lei/ora, in Constanta langa Hotel Oxford, iar in Brasov in cadrul complexului Paradisul Acvatic (250 Lei/ora) si la Rio Sport (150 – 180 Lei/ora). In Cluj exista un astfel de teren langa Cora, la preturi cuprinse intre 50 si 180 Lei/ora, in functie de ziua saptamanii si intervalul orar.

Ca urmare a nevoii constante de spatii sportive interioare, in Slobozia ar trebui sa fie inaugurat inainte de Sarbatori un teren de fotbal acoperit. Acesta va beneficia de o instalatie de climatizare si nocturna, toate fiind disponibile la tarife intre 45 si 90 de Lei/ora.

Daca esti pasionat de inot sau de a sta la plaja, si te-ai plictisit de banalele piscine acoperite, te poti relaxa la Paradisul Acvatic din Brasov. Aici te poti relaxa la piscine pentru copii, inot, sarituri, sau la tobogane si jacuzzi.

Totusi, nu doar sporturile ultra-cunoscute la noi, precum fotbalul sau inotul pot fi practicate si in conditii meteo vitrege. Spre exemplu, adeptii paintball-ului au la dispozitie, la Sfantu Gheorghe, o sala de cateva sute de metri patrati, amenajata cu obstacole si gazon artificial. O partida te costa intre 30 si 110 Lei de persoana, in functie de echipamentul dorit si de numarul de bile folosit.

De asemenea, cei pasionati de alpinism pot exersa, mai nou, indoor. In Bucuresti exista nu mai putin de trei sali de acest tip, unde accesul costa intre 65 de Lei pentru un abonament de o saptamana, sau 1.210 Lei pentru un abonament anual. Un astfel de centru poti intalni si in Brasov, unde o intrare costa 18 Lei sau 95 Lei, un abonament lunar.

Pentru a inchiria timp de o ora un teren de tenis acoperit scoti din buzunar, in medie, 40 de Lei. Preturile sunt mai mici in timpul saptamanii si dimineata, si mai mari in week-end si seara.




Tags: afaceriinotcatararitenisminifotbal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Industria alimentara - 3 automatizari eficiente pentru cresterea afacerii tale

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Industria alimentara, asemeni tuturor celorlalte zone de productie, se confrunta cu provocari si oportunitati noi, in fiecare zi. Ca antreprenor in...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]