Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 cele mai simple si profitabile afaceri in agricultura

de Idei de afaceri 25 Dec. 2023 111172
Top 10 cele mai simple si profitabile afaceri in agricultura
2.97 din 82 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca dispui de cateva sute de metri patrati de teren undeva in mediul rural, inseamna ca indeplinesti principala conditie pentru a desfasura o afacere foarte profitabila. Fara nicio exagerare. Si asta deoarece terenul respectiv poate gazdui o activitate foarte profitabila, care iti este perfect accesibila si care poate deveni principala sursa de venit a familiei tale de acum incolo.

Iti prezentam 10 activitati agricole foarte profitabile, afaceri care se inscriu perfect in tendintele actuale si care, in consecinta, se bucura de o clientela consistenta. Produsele acestor afaceri au piata, se cauta si acest lucru e cu atat mai imbucurator cu cat concurenta pe segmentul lor este (inca) redusa.
 
Specialistii Idei de Afaceri au grupat pentru tine aceste afaceri intr-un singur loc, Top 10 cele mai simple si profitabile afaceri. Vei gasi aici atat descrierile amanuntite ale celor 10 super-afaceri, cat si informatii practice care te vor ghida pas cu pas in punerea lor pe picioare.
 
Si ATENTIE! Aceste informatii vin de la cea mai credibila sursa, de la intreprinzatori care desfasoara deja cu succes aceste afaceri, adica de la oameni care, ca si tine, au avut un teren de 500-1.000 de metri patrati la tara (mostenit sau cumparat ieftin) si care, in loc sa il lase in paragina, au stiut cum sa-l puna sa produca bani.
 
Iata cele 10 super-afaceri agricole:
 

Cresterea caprelor


E imposibil sa nu fi auzit de beneficiile laptelui de capra: antiinflamator natural, acesta stimuleaza sistemul imunitar, echilibreaza tensiunea arteriala, reduce riscul de cancer la san sau de atac cerebral, elimina alergiile si problemele digestive etc.

Asa se si explica de ce laptele de capra se impune din ce in ce mai mult in preferintele consumatorilor, lucru care nu poate decat sa-i bucure pe producatori.
 

Cultivarea trandafirilor


Iti poti dezvolta insa afacerea in directia comercializarii de flori proaspete sau in cea a obtinerii de ulei esential de trandafiri, un ingredient utilizat intens in industriile farmaceutica.

Apicultura


Piata din Romania este departe de a-si fi atins capacitatea maxima. Lucrul cu albinele nu este dificil, trebuie doar respectate cu atentie cateva reguli si te ajuta si faptul ca afacerea se poate demara ca o a doua ocupatie, cu un numar mic de stupi.
 

Ferma ecologica de gaini ouatoare


Piata oualor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. In plus, afacerea se demareaza usor. Daca ai terenul, practic ai scapat de cea mai mare parte a investitiei initiale.
 

Mini-crescatorie de porci


Cresterea porcilor in sistem ecologic este o afacere viabila atat pe plan local, cat si pe piata externa!

Mediul inconjurator este protejat prin folosirea unor tehnologii non-agresive pentru ecosistem! Este un tip de zootehnie apreciat de toti consumatorii Uniunii Europene, preocupati de calitatea produselor din carne! Cererea de pe piata pentru astfel de produse de origine animala este in continua crestere. In Europa, cererea este mai mare decat oferta!

Cresterea prepelitelor


Poate ca iti vine greu sa crezi ca prepelitele constituie la ora actuala cea mai profitabila investitie din Romania, dar hai sa vedem cifrele: dintr-un ou de prepelita pentru incubat, care te costa 0,6 lei, obtii o prepelita care, de-a lungul perioadei ei de fertilitate (de cca 10 luni), va face in jur de 300 de oua, pe care le poti vinde cu 0,3 lei bucata.

Asadar, 90 de lei incasari din care, dupa ce scazi toate cheltuielile cu incubarea, hrana, apa, energie electrica, ambalare etc., iti ramane un profit curat de cca 60 de lei. Cu alte cuvinte, o investitie de 0,6 lei si un profit de 60 de lei, in doar 10 luni, pentru fiecare prepelita. Adica de peste 100 de ori suma investita!
 

Fructe de padure


Sa consumi fructe proaspete de padure (mure, zmeure, coacaze, afine, capsuni) este o adevarata placere, mai ales pentru locuitorii marilor orase, care nu au prea des ocazia sa evadeze undeva la tara si sa se bucure de deliciile naturii. Iata de ce o oferta urbana de asemenea fructe este mai mult decat binevenita. Numarul clientilor este apreciabil si acest fapt justifica demararea unei afaceri in acest domeniu.
 

Cultivarea legumelor ecologice


Legumele ecologice au castigat teren in ultimul deceniu. Fie ca este vorba de mici agricultori care cresc produse bio doar pentru consum propriu, fie de fermieri care gestioneaza suprafete de zeci de hectare, cu totii au intuit ca aici este rost de o afacere cu un imens potential de dezvoltare.
 

Cultivarea catinei


Culturile de catina din Romania au un continut fizico-chimic mai valoros, fapt care se reflecta in calitatile energetice si terapeutice ale lor.

Incepand cu anul 3 de la plantare, cultura de catina are un potential productiv de cca 20 de tone/ha, pretul de vanzare al catinei fiind de 1,7-1,9 euro/kg. Catina este rezistenta la temperaturi scazute (-40 de grade Celsius), dar se comporta foarte bine si la temperaturi ridicate (+40 grade Celsius).
 

Cresterea curcanilor


Castiga chiar si 300 de lei la o pasare!

Curcanii au o carne cu un continut scazut de grasimi, dar bogata in fier, zinc si magneziu si cresc relativ rapid. In sase luni puii ajung la maturitate, adica la o greutate de 25 de kilograme curcanii si 16-18 kilograme curcile.
 
BONUS – Cultura profitabila de Goji!
 
Parcurge prezentarile detaliate ale acestor super-afaceri si descopera cum un mic teren situat la tara, de care e posibil sa dispui deja, poate constitui solutia tuturor problemelor tale financiare!
 
Comanda chiar acum ghidul care iti arata cum poti sa obtii un profit sanatos cu afaceri agricole mici si perfect accesibile!
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriafaceri agricoleafaceri profitabilecresterea caprelorcultivare trandafiri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.97 din 5 - 82 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]