Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce poate invata un antreprenor de la un caine?

de Alexandra Popescu 03 Iul. 2014 13843
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cainele este cel mai bun prieten al omului. Cainii le pot oferi oamenilor bucuria de a trai, de a fi fericiti de orice intamplare din viata, ofera viziunea pozitiva asupra afacerilor si dau dovada de o loialitate extraordinara.

 
Dar cainii il pot invata multe chiar si pe un antreprenor. Chiar daca suna dubios si amuzant in acelasi timp, ei pot avea un efect pozitiv asupra formarii. In continuare sunt prezentate cateva dintre lectiile pe care le putem invata de la caini. 
 
Cainii stiu secretul productivitatii personale. Chiar daca dorm foarte mult, ei sunt si extrem de productivi. Cand ai nevoie de acestia, sunt acolo, luminosi si bucurosi. Asta pentru ca ei sunt incredibil de concentrati si disciplinati. Isi cunosc prioritatile, pastreaza totul simplu si sunt fericiti.
 
Drepturile cainilor sunt mult mai ingrijoratoare decat valoarea acestora. Cainii rasfatati sunt plangaciosi, manipulatori, foarte protectivi si agresivi. In cazul in care nu obtin ceea ce isi doresc, ei actioneaza. Si oamenii pot face acelasi lucru.
 
Multi caini iubesc sa munceasca si sa serveasca. Legatura dintre om si caine a evoluat ca o relatie de lucru simbiotica. Exista o multime de caini muncitori care sunt cei mai buni atunci cand lucreaza si foarte anxiosi atunci cand cred ca nu sunt folositori. Stapanii sunt, de multe ori, lideri necorespunzatori, deoarece nu le comunica ce au de facut.
 
Cainii nu se impun. Cainii nu musca mai mult decat pot mesteca. Daca le dai o zona prea mare pentru a o proteja sau prea multa munca decat pot face, vei observa semne de stres, cum este comportamentul agresiv si nedorit. 
 
Cand socializeaza, cainii incheaga relatii de succes. Atunci cand cainii nu socializeaza sau nu le este permis sa isi petreaca timpul cu alti oameni sau caini, tind sa devina agresivi si anxiosi. La fel sunt si oamenii.
 
Cainii sunt directi si autentici. Cand sunt fericiti, dau din coada. Cand sunt apreciati, te ling. Cand vor sa se joace, iti pun o jucarie la picioare. Cand se simt amenintati, maraie. Comunicarea este directa si autentica. Ascunde agenda si comportamentul pasiv-agresiv.
 
Cainii nu transpira la lucruri minore. Atunci cand sunt pedepsiti, de indata ce ii ierti, ei uita. Spune ca iti pare rau, scarpina-i in spatele urechii, trateaza-i frumos si e ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
 
Proprietarii confunda, de obicei, vinovatul. Atunci cand cainii se poarta urat, proprietarii ii invinovatesc. In realitate, este vina proprietarului. Acelasi lucru este si in afaceri, unde 90% dintre probleme sunt legate de management.
 
Atunci cand stii sa te comporti cu animalele domestice, cu siguranta dovedesti ca poti fi si un bun manager. Cainii ne invata multe lucruri, iar cele enumerate mai sus pot da de gandit. Sinceritatea lor poate invata pe oricine sa procedeze asa cum ei o fac.
 


Tags: afaceriantreprenorisfaturi afacerisfaturi antreprenorisfaturi managementcaini

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman

de Florin Amariei
30 Iun 2020
Noua ne place sa fim in contact cu cititorii, iar uneori descoperim si idei de afaceri interesante care merita scoase la lumina. In materialul de mai...

3 afaceri foarte profitabile in aceiasi bransa - farmacie, pet-shop si cabinet veterinar

de Andrei Panait
29 Sep 2015
Medicul Cristian Badulescu a visat inca de pe bancile liceului sa aiba intr-o zi un cabinet veterinar propriu. Pentru a-si realiza visul, a pus intai...

Ingeniozitatea unui om de afaceri

de Idei de afaceri
10 Oct 2014
Un om de afaceri intra intr-o banca din New York, se duce la ghiseul "Imprumuturi" si ii spune functionarului de serviciu: "Stiti, plec in Europa...

Oportunitatea unei afaceri profitabile cu boabe de cafea

de Andrioae Ruxandra
15 Iul 2014
Cafeaua este o bautura foarte populara si un numar mare de oameni consuma mai mult de o cafea zilnic. Din acest motiv, nu vei putea da gres cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]