Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Internship pentru studenti si tineri absolventi - practica in consulatele si ambasadele Romaniei din lume.

de Nita Alina 15 Feb. 2016 12130
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei aproape 50.000 de studenti romani aflati la studii in strainatate se pot inscrie din aceasta vara, sa faca practica in consulatele si ambasadele Romaniei din lume.

 "Va fi probabil initial o perioada de 3 luni in timpul verii, dar eu o vad ca si un lucru constant. Pentru ca sunt studenti in anii mai mari care au doar cateva ore pe saptamana si care pot sa-si permita sa lucreze.

Avantaj pentru ambele parti. Noi beneficiam de niste oameni care vin cu dinamism si idei mult mai bune, iar dumnealor isi pot completa cerintele pe care le au pentru a-si gasi un job mai departe”, spune Costin Borc, vicepremier.

Anunturile vor fi postate pe site-ul dedicat programelor de practica: intership.gov.ro. Daca modelul aplicat deja in tara va fi extins si pentru ambasade, atunci studentii vor primi si bani pentru lunile lucrate. In plus, o parte dintre acesti tineri ar putea fi tentati sa lucreze in administratie, unde guvernul cauta oameni tineri si cu idei, conform www.mediafax.ro

Programul oficial de Internship al Guvernului Romania a ajuns la cea de-a treia editie. In primii doi ani, peste 180 tineri au avut oportunitatea de a se alatura pentru doua luni Executivului, lucrand atat la sediul central al Guvernului, cat si in toate ministerele.

In 2015, alti 300 de studenti si tineri absolventi cu varsta de pana la 25 de ani au raspuns acestei provocari in 72 de institutii centrale, timp de doua luni, pentru a-si valida reusitele academice, pentru a capata experienta practica si pentru a contribui la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, initiative si cunostinte.

Programul de Internship se organizeaza anual, incepand din 2013. Inscrierile se desfasoara online prin intermediul platformei intership.gov.ro, in general in intervalul februarie — mai.

Programul se adreseaza studentilor si tinerilor absolventi romani cu varste de pana la 25 de ani. Alte conditii specifice sunt furnizate de catre fiecare dintre institutiile participante.

Vrei sa participi la editia din 2016? Adauga adresa ta de e-mail in baza de date pentru primi notificari cu privire la procesul de inscriere pentru programul urmator.



Tags: internshipstudentipractica studenticonsulate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]