Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intretinerea caselor de vacanta

de - 14 Mar. 2007 4581
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Idei de afaceri: Intretinerea caselor de vacanta

Eugenia Patrascu, Breaza:

"Sunt brezeanca si cred ca nu trebuie sa va mai spun ca tot orasul nostru este plin de case de vacanta ale caror proprietari sunt preponderent bucuresteni. Mi-am deschis o firma care se ocupa cu intretinerea acestor case: ingrijire zilnica, mici reparatii, curatenie generala, amenajare gradina, pregatire mancare pentru sfarsitul de saptamana etc. In prezent am sapte angajati, din care cinci femei si doi barbati; in sezon (Sarbatorile Craciunului si Pastelui) mai angajez cu contract temporar cativa (maximum cinci) oameni in functie de necesitati.

Cine doreste sa apeleze la serviciile noastre plateste un abonament lunar in valoare de 150 euro. Din acesti bani noi ii asiguram: ingrijirea zilnica a casei, gradinii si curtii; amenajarea gradinii toamna si primavara; mici reparatii; doua curatenii generale pe an; spalat lenjerie dupa fiecare sfarsit de saptamana (la cerere); plata diferitelor facturi (apa, gaze, lumina, cablu TV); pregatire mancare pentru sfarsitul de saptamana (la cerere) - costul preparatelor achitandu-se separat.

Pana acum avem 11 abonati permanent. In perioadele de Sarbatori primim si oferte ocazionale, ca de exemplu: pregatire preparate traditionale (carnati, piftie, sarmale) pentru Craciun sau Revelion, curatenie generala etc. La inceput nu am prea vrut sa accept, dar mi-am dat seama ca nu trebuie sa inchizi usa nici unei oportunitati de afaceri, oricat de mic profit ti-ar aduce. Am avut cazuri (doua, de fapt) cand astfel de clienti ocazionali ne-au devenit clienti permanenti.

Acum imi bat capul cum sa organizez un serviciu permanent de majordomi pentru weekend-uri sau pentru perioadele de vacanta, deoarece avem cereri tot mai multe care solicita asa ceva. Am avut cereri (pe care le-am onorat organizandu-ne ad-hoc) ca pentru sfarsitul de saptamana sa le stea la dispozitie o persoana care: sa puna si sa stranga masa, sa spele vasele, sa faca paturile etc.

Imi dau seama ca aceasta este o treaba ceva mai complicata decat ceea ce ofeream eu pana acum, implica o serie de lucruri: oamenii trebuie instruiti, trebuie alese niste persoane discrete, curate, harnice si serioase. In regiunea noastra, oamenii sunt de treaba si gospodari, iar cereri de angajare am, Slava Cerului! Dar imi dau seama ca aceasta este o treaba un pic mai complexa fata de ceea ce faceam pana acum si implica multe lucruri noi. Nu mai spun ca multi abonati au solicitat acest serviciu si pe toata perioada concediilor pe care si le petrec la Breaza.

Firma a mers foarte bine inca de la inceput si sunt foarte multumita. Aceasta nu numai datorita banilor, ci si faptului ca la randul meu pot ajuta alte persoane sa castige un ban, pentru ca in zona aceasta (Breaza, Comarnic, Campina) acest lucru greu se mai poate realiza, in special pentru persoane de varsta mea, iesite fortat la o pensie de mizerie si care nu mai au sansa de a se angaja nicaieri.

(...) la final obtin un profit net aproximativ de 25 mil. lei/luna.Mentionez ca am luat in calcul cazul unei luni in care toti clientii vin la sfarsit de saptamana la Breaza si solicita meniu. Absolut toate produsele (mancarea) oferite sunt facute in propria gospodarie din produse proprii: avem porci, gaini, avem gradina, solar, livada de meri, teren arabil la campie. Masa pentru un weekend (incepand de vineri seara pana duminica seara) pentru patru persoane este de 2.000.000 lei.

In timp, am extins firma, deschizand o patiserie-cofetarie. Astfel le pot oferi clientilor, de Sarbatori, cozonac si pasca facute de cofetari calificati, prajituri de casa sau cofetarie sau orice doresc dansii la desert."



Tags: idei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman

de Florin Amariei
30 Iun 2020
Noua ne place sa fim in contact cu cititorii, iar uneori descoperim si idei de afaceri interesante care merita scoase la lumina. In materialul de mai...

Ce idei de afaceri la domiciliu imi recomandati?

de Alina Constantinescu
30 Oct 2012
"Buna ziua, am un spatiu liber de 60 mp (deocamdata amenajat pentru inchiriere, dotat cu toate utilitatile) la etajul 1 al casei proprietate...

Idei de afaceri in 2012 si 2013: Mic atelier pentru imprimat tricouri!

de Adela Simonescu
29 Aug 2012
Tricourile imprimate cu anumite mesaje sunt adorate de oricine. Poate ca vrem un anumit citat celebru, o imagine cu rasaritul sau o imagine cu trupa...

Idei de afaceri: Restaurant dietetic

19 Iun 2007
Costel Radulescu, Slatina: "In Romania exista foarte multi oameni supraponderali, oameni care au tendinta de a se ingrasa si care se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]