Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 afaceri din Franta bazate pe turism insolit

de Marian Curelaru 14 Apr. 2014 14312
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pe o piata extrem de aglomerata, cum este cea a turismului, diferentierea fata de concurenta este extrem de importanta, iar gasirea segmentului potrivit, deloc sau mai putin exploatat de concurenta, poate insemna cartea castigatoare pentru antreprenorii din acest domeniu. Asa au fost candva turismul de aventura, cicloturismul sau turismul pentru varstnici, care sunt mult mai des abordate in prezent si in care mai exista loc pentru dezvoltare.

Caile insolite nu garanteaza, dar favorizeaza succesul. Iata 3 afaceri din Franta care inainteaza pe astfel de cai.
 
Foto-turism
 
Amatorii de fotografie adora sa "vaneze" peisaje si scene de viata in timpul calatoriilor. Dar, la intoarcere, imaginile nu sunt intotdeauna la inaltimea sperantelor lor. Un pocinog pe care compania Aguilla permite acum sa-l corecteze. Pozitionandu-se pe o nisa afinitara, aceasta agentie de voiaj franceza a dezvoltat o oferta pentru cei pasionati de fotografie. 
 
Cu 15 destinatii in Franta si 20 in strainatate, prezentate intr-un catalog, Aguila le propune clientilor sa-i conduca in cele mai frumoase si "fotogenice" locuri pentru a-si perfectiona tehnica. Concret, fiecare grup de 3 pana la 10 turisti este insotit in timpul sejurului de un fotograf profesionist care le dezvaluie sfaturi si trucuri in timpul capturarii imaginilor, le face observatii critice si-i invata practic cum sa-si imbunatateasca tehnica. In mai putin de doi ani, Aguila si-a dublat activitatea cu acest business, ajungand la o cifra de afaceri de 624.000 de euro.
 
Un pat pe pajiste
Compania franceza "Un Pat pe Pajiste" a reusit sa se impuna ca un operator de referinta in domeniul campingului original. Conceptul sau? Corturi luxoase fara electricitate, fara telefon si fara televizor, plantate in mijlocul unui camp. 
 
Aceste vacante la ferma au atras numerosi turisti. "Avem previziuni de 95% rata de ocupare pentru aceasta vara," se entuziasmeaza fondatorul afacerii, Guillaume Wibaux. Prezenta in Franta, in Marea Britanie si in Olanda, societatea lui vinde turistilor vacante autentice, cu paine coapta la cuptor, cu oua adunate din cuibar si legume alese din beci. Reteaua sa numara deja 7 ferme in Hexagon. 30% din cifra de afaceri a fermelor sunt varsate agricultorilor gazde, adica aproape 20.000 de euro pe an.
 
Cabane in pomi
Baronul Perche, eroul scriitorului Italo Calvino care a decis sa-si petreaca viata in copaci, ar garanta cu placere businessul lui Arnaud de La Chesnais, un breton care a dezvoltat cu succes un business in jurul unui concept de gazduire insolit: cabane in arbori. Testand aceasta oferta pe domeniul parintilor sai, el a identificat imediat potentialul acestui habitat. 
 
De atunci, el nu s-a multumit doar sa exploateze zece cabane in contul sau, ci a si echipat zeci de alte situri de-a lungul Frantei, sub egida centrului sau de rezervari, "Cabana in aer". Pentru 30.000 de euro in medie pentru un habitaclu pe masura, el a vandut deja peste 100 de cabane in Franta.

 


Tags: turisminsolitfoto-turismfrantaun pat pe pajistecabana in aer

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]