Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 afaceri foarte profitabile in aceiasi bransa - farmacie, pet-shop si cabinet veterinar

de Andrei Panait 29 Sep. 2015 15060
4.63 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Medicul Cristian Badulescu a visat inca de pe bancile liceului sa aiba intr-o zi un cabinet veterinar propriu. Pentru a-si realiza visul, a pus intai pe picioare o farmacie veterinara si un pet-shop, intr-un spatiu inchiriat.

Spatiul, situat la strada, are doua incaperi, una pentru farmacie, cealalta pentru cabinet. Farmacia a fost conceputa ca o modalitate de a atrage clientii pentru cabinet. Trece lumea pe strada, vede farmacie si pet-shop, intra, cumpara ce are nevoie, afla ca e si cabinet.

Chiar si asa, clientela pentru un cabinet se obtine greu, omul trebuie sa vada de 20 de ori ca e cabinetul acolo ca sa retina, sa auda de la alte 20 de persoane ca au fost acolo si ca e in regula si abia apoi intra si solicita consultatii pentru animalul lui.

O parte din clientii formati la pet-shop au inceput sa-si aduca patrupedele si inaripatele la consultatii, iar cheltuielile utilitare si chiria, in valoare de aproximativ 600 de euro lunar, au inceput sa fie achitate exclusiv din profituri.

Daca majoritatea incasarilor proveneau la inceput din vanzarea de mancare si accesorii, iata ca incepea acum sa se formeze si o clientela pentru medicamente si consultatii.

Cum sa-ti deschizi o farmacie veterinara

Regula “Cea mai buna publicitate ti-o faci prin produse si servicii de calitate” ramane valabila si aici. “Ne-ar fi fost imposibil, din punct de vedere  economic, sa deschidem numai cabinetul, pentru ca numai chiria ar fi fost greu de acoperit din veniturile de la clientii cabinetului din primele luni.

Magazinul este o sursa de sprijin in lunile in care n-am prea multi pacienti.” De aceea au deschis mai intai farmacia si incet-incet, clientela s-a format, mai ales din randul locuitorilor din zona, care veneau sa cumpere mancare pentru animalele lor. “inceputul a fost greu, au existat perioade in care nu aveam bani sa-i cumpar o floare sotiei mele”, isi aminteste Cristian.
 
Oferta a fost diversificata, actiune necesara in conditiile concurentei acerbe din domeniu. Tot timpul sunt multe produse noi, unele mai bune, altele mai proaste.

Trebuie sa ai grija ce alegi, pentru ca furnizorii incearca, cum e si normal, sa-si vanda toata marfa. Experienta dobandita de cealalta parte a baricadei, a furnizorilor, a fost cruciala in aceste momente de inceput, mai ales in negocierile pentru produse.

“Este si vorba de un anume fler in alegerea produsului celui mai potrivit pentru client, asta pe langa cunostintele de specialitate absolut necesare”, explica medicul veterinar.

Cum sa-ti deschizi o farmacie veterinara


Tags: afaceriafaceri profitabileafacerepet-shopfarmacie veterinaracabinet veterinar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman

de Florin Amariei
30 Iun 2020
Noua ne place sa fim in contact cu cititorii, iar uneori descoperim si idei de afaceri interesante care merita scoase la lumina. In materialul de mai...

Afacerea perfecta pentru tine? O cafenea!

de Alina Constantinescu
07 Nov 2016
Cafeaua este o bautura consumata in intreaga lume, nu ne lipseste de la micul dejun, ne revigoreaza si sustine pierderea in greutate. Secretele unei...

Mica afacere la domiciliu - imprimarea de obiecte

de Luciana Ciobotaru
06 Nov 2014
Inainte de a deveni producator de produse personalizate trebuie sa va ganditi foarte bine cat doriti sau cat puteti sa investiti, cu ce anume puteti...

Ingeniozitatea unui om de afaceri

de Idei de afaceri
10 Oct 2014
Un om de afaceri intra intr-o banca din New York, se duce la ghiseul "Imprumuturi" si ii spune functionarului de serviciu: "Stiti, plec in Europa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]