Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cartoful mov aduce profit si sanatate

de Julian Manescu 18 Mar. 2014 17541
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am citit de curand despre un soi ciudat si interesant, in acelasi timp, de cartofi, despre care nu pot sa nu va povestesc si voua. Este vorba despre cartoful mov. De unde provine el, care ii sunt beneficiile si ce legatura ar putea avea cu tara noastra, stay tuned!

Cartofii mov-albastri fac parte din familia botanica Solanum andigenum. Cercetatorii in domeniu au stabilit ca acest soi de cartof este foarte bun si mai ales foarte sanatos. Cultivati in Scotia inca din 1900, dar comercializati in Marea Britanie de doar 10 ani, cartofii mov au calitati terapeutice deosebite – previn cancerul, reduc tensiunea arteriala si contin mai putine calorii.

Continutul ridicat de antioxidanti numiti antocianine (cei care se regasesc si in fructele de padure) care redau de altfel si culoarea deosebita cartofului si care ajuta la arderea garsimilor, vitaminele, fitochimicalele sanatoase si continutul redus de calorii fac din acest soi de cartofi un produs pretios.

Daca multi ar spune ca este un moft, proprietatile acestuia contrazic si pe cei mai sceptici dintre noi. Mai ales cand facem referire ca pot preveni si lupta cu boala secolului – cancerul. De asemenea, regleaza tensiunea arteriala, protejeza celulele sanatoase si apara organismul de radicali liberi, previn imbatranirea si mentin inima puternica.

In diete se pot consuma intre 6 si 8 cartofi pe zi. Se recomanda consumul prin fierbere si nu prajire pentru pastrarea proprietatilor, insa, acestia se pot gati in orice mod precum cartoful obisnuit.

In ce priveste pretul, evident, nu este unul mic. Vorbim de 30 de lei per kilogram si, deci, vorbim de un produs de lux care nu poate fi la indemana oricui.

Despre afacerea in sine, la noi in tara exista deja un fermier in zona Moldovei care a reusit sa aclimatizeze cea mai profitabila cultura agricola – cartoful mov. Acesta spune ca leguma exotica poate aduce fermierilor castiguri de zece ori mai mari decat investitia pe un hectar.

Din pacate, profitul vine doar daca ne raportam la export. Fermierul Gabi Sandu a vandut intreaga recolta din 2013 in Italia si spera ca abia de anul acesta sa poata vinde si in Romania, in special, proprietarilor de restaurante.

Atentie insa la fake-uri. Pentru ca nu de putine ori ni s-a dovedit ca romanul este inventiv, atentie de unde va achizitionati produsul. Doar soiurile conventionale de cartof mov au proprietatile cautate, si nu cele modificate genetic.

Gabi Sandu este singurul producator de cartofi mov din Romania si isi promoveaza afacerea pe pagina de Facebook – Cartofi Mov, acolo unde poti intra si tu pentru mai multe informatii.




Tags: cartofi movafacerefermiermoldovagabi sandu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacerea perfecta pentru tine? O cafenea!

de Alina Constantinescu
07 Nov 2016
Cafeaua este o bautura consumata in intreaga lume, nu ne lipseste de la micul dejun, ne revigoreaza si sustine pierderea in greutate. Secretele unei...

Mica afacere la domiciliu - imprimarea de obiecte

de Luciana Ciobotaru
06 Nov 2014
Inainte de a deveni producator de produse personalizate trebuie sa va ganditi foarte bine cat doriti sau cat puteti sa investiti, cu ce anume puteti...

Arta transformata in afacere profitabila

de Anca Georgescu
25 Sep 2014
Matis Petru, un roman cu cetatenie americana, si-a deschis, cu mai multi ani in urma, o afacere in Sibiu. Obiectul de activitate al firmei este...

Infiintarea unei frizerii, o afacere care iti aduce profit

de Andrioae Ruxandra
21 Iul 2014
Daca te pricepi la tuns sau la barbierit si vrei sa fii propriul sef, atunci poti incepe o afacere care presupune deschiderea unei frizerii. Oricine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]