Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenori celebri - Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com

de Ilinca Dobrescu 30 Iul. 2011 6745
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jeffrey Preston „Jeff” Bezos s-a nascut pe data de 12 ianuarie, 1964 si este fondatorul, presendintele si directorul executiv al companiei de succes Amazon.com. Jeff Bezos este absolventul Universitatii Princeton si a lucrat ca analist financiar inainte de anul 1994, cand si-a fondat compania.

Bezos s-a nascut in Albuquerque, New Mexico. Mama sa, doar o adolescenta in acea vreme, s-a despartit de tatal biologic al lui Jeff Bezos si s-a remaritat cand Jeff Bezos avea cinci ani. Miguel Bezos s-a casatorit cu mama sa si l-a adoptat pe Jeff.
Jeff Bezos a dat semne de interese stiintifice de mic. In timpul copilariei sale, Jeff Bezos si-a construit un laborator pentru proiectele sale stiintifice si proiectase deja cateva mici inventii.

Dupa ani de studiu al calculatoarelor, Jeff Bezos a absolvit Universitatea Princeton cu o diploma de licenta in inginerie electrica si stiintele computerelor.

Bezos a fondat compania Amazon.com in 1994, dupa ocuparea a multiple locuri de munca in domeniul calculatoarelor sau finantelor. Proiectul se initiase ca un plan de a-si deschide o librarie virtuala. Jeff Bezos si-a pus planurile in aplicare in garajul sau, cu o mana de angajati. Bezos este cel care a proiectat software-ul de baza al website-ului. In 1995, Amazon.com a vandut prima carte online.

Foare rapid, Amazon.com a devenit leaderul in e-comert. Website-ul este accesibil 24/24, este user-friendly si detine multiple caracteristici care vin in beneficiul utilizatorilor. Cautarile acestora ofera liste personalizate de rezultate, utilizatorii sunt anuntati in legatura cu cele mai noi carti, cu item-urile de interes pentru ei, se ofera reduceri si oferte speciale samd.

In iunie 1998, Amazon.com a inceput sa comercializeze CD-uri. In 1999, Jeff Bezos a adaugat licitatii pe website si a inceput sa faca investitii in alte magazine virtuale. Din acest punct, Jeff Bezos a deschis orizontul tuturor librariilor de pretudindeni, astfel ca magazinele virtuale afiliate acestora au inceput sa apara in numar mare si peste noapte. Jeff Bezos a vazut necesar pasul de a adauga electronice, accesorii si hardware in lista de item-uri a Amazon.com.

In 2007, Amazon a lansat celebrul Kindle – un book reader digital care se conecteaza la internet in mod wireless si care se poate utiliza cu o varietate imensa de carti digitale, toate putand fi descarcate via Amazon.com.

Per total, afacerea se dovedeste una in continua dezvoltare. Jeff Bezos este un guru al e-comertului, un antreprenor in permanenta inovatie pentru afacerea sa si o sursa de inspiratie pentru noi toti.




Tags: jeff bezosantreprenori celebrifondatorul amazon.com

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sfaturi primite de antreprenori celebri, sfaturi care pot functiona si pentru tine!

de Adela Simonescu
18 Mar 2012
Warren Buffett a primit un sfat execelent. I s-a spus ca lucrurile pripite nu sunt unele care sa lucreze in contul nostru si ca intotdeauna un ragaz...

Cele mai importante sfaturi primite de antreprenori celebri!

de Matei Antonescu
18 Mar 2012
Sfaturile sunt uneori lectii de viata, lectii care ne ajuta sa ne distingem de restul lumii si sa luam deciziile cele mai corecte in situatii limita....

Citate motivationale de la antreprenori celebri

de Adela Simonescu
28 Ian 2012
"Daca ar fi usor de reusit in afaceri pentru cei fara creier sau pentru cei inzestrati cu creier in mod dubios, atunci toti acestia si-ar abandona...

Secretele succesului in afaceri de la antreprenori celebri

de Matei Antonescu
24 Aug 2011
Succesul in afaceri vine din directii nebanuite. O singura idee ne poate inspira si ne poate completa portofoliul pana in punctul in care realizam...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]