Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Charles Revson - Fondatorul brandului Revlon

de Adela Simonescu 10 Aug. 2011 7355
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Charles Revson s-a nascut pe data de 11 octombrie, 1906, in Montreal, Quebec. Dupa ce a absolvit liceul, Charles s-a mutat in Boston si s-a angajat ca vanzator de obiecte vestimentare, apoi a lucrat in cadrul unei firme care se ocupa de comercializarea de cosmetice, firma Elka. Atunci cand i s-a refuzat promovarea ca distributor national, Charles Revson si-a dat demisia si s-a decis sa intre in afacerile cu cosmetice cu propria sa idee de afaceri.

Charles Revson si-a luat alaturi fratele, pe Martin Revson si un chimist specializat in productia de produse cosmetice, pe Charles Lachman si impreuna si-au fondat compania Revlon Cosmetics in New York.

Capitalul care a fost investit in acea perioada in demararea afacerii a fost de doar $300 si compania era specializata in lacuri si vopseluri de unghii. Charles Revson s-a detast strategic de competitie prin varietatea de culori disponibile pentru produsele sale, varietate obtinuta prin inlocuirea vopselurilor cu pigmenti. Charles Revson si-a promovat produsele in cadrul saloanelor de infrumusetare si in cadrul magazinelor de specialitate. Curand, produsele sale ajunsesera sa devina foarte populare in randul clientelor de pretutindeni.

Charles Revson a inceput incet sa isi dezvolte afacerea. A introdus rujuri care sa se asorteze cu lacurile si vopselurile de unghii si apoi parfumuri. In mai putin de sase ani, Revlon devenise o companie multi-milionara cu peste 3500 de produse. In momentul decesului lui Charles Revson, compania detinea vanzari anuale de peste $605 milioane si era cea mai mare companie de retail de produse cosmetice.

Astazi, brandul Revlon este recunoscut pretutindeni ca brand ce ofera produse de calitate, de la produse cosmetice, la parfumuri si produse destinate ingrijirii pielii.

Charles Revson s-a afirmat ca om de afaceri de succes, leader neintrecut si persoana charismatica. Mai mult, antreprenorul s-a implicat in numeroase actiuni caritabile, el devenind foarte popular pentru donatiile efectuate.




Tags: charles revsonrevloncompania revloncosmetice revlon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]